Jonathan is de derde generatie die het Huis Lanssens overneemt in Ettrbeek

Het huis Lanssens, gelegen in de Rue des Tongenres in Etterbeek, is een charcuterie die gespecialiseerd is in kleine worsten en zuurkool en die al sinds 1952 bestaat. Drie generaties Lanssens hebben het pand bewoond.

Generaties Lanssens-liefhebbers zijn in de voetsporen getreden van hun voorouders. Het was in Elverdinge dat Alois Lanssens een hotel, restaurant en slagerij opende. Zijn drie zonen raakten geïnteresseerd in de vlees- en worsthandel. Tijdens de oorlog werd een van de broers, Julien, gedeporteerd om een opleiding in Duitse productietechnieken te volgen. Bij zijn terugkeer werkte hij enkele jaren samen met zijn vader en vestigde zich uiteindelijk in 1952 in Brussel in de Tongerenstraat 67 in de gemeente Etterbeek. Nu is het Jonathan, de kleinzoon van Alois, die de knowhow van de familie in leven houdt.
Een delicatessenzaak

Delicatessenzaak

We zien de plek vaak als een slagerij, maar Jonathan legt uit dat het vooral een delicatessenzaak is. “Iedereen denkkt dat een Slagerij en delicatessenwinkel precies hetzelfde zijn, maar het zijn twee totaal verschillende beroepen. We zijn slagers en ook cateraars. In de zomer bereiden we salades bij de barbecue. Wij zijn minder met uitbenen bezig, meer met ons aanbod te doversifiëren door mooie en uitzonderlijke stukken aan te bieden en veel delicatessen.

Droge worsten

Lanssens is gespecialiseerd in de productie van dorge worsten en is ook vermaard voor zijn zuurkool. “Als ambachtsman maak ik graag droge worstjes. Ik hou ervan om nieuwe worsten te maken en nieuwe smaken te ontdekken”, zegt hij.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*