Bijna vervallen producten voor een halve euro

raw aged sirloin steak

Voortaan verkoopt Lidl producten die bijna over de houdbaarheidsdatum heen zijn voor een halve euro. Op deze manier wil de supermarktketen voedselverspilling tegengaan. In Luxemburg loopt al enige tijd een proefproject en dankzij het succes daarvan is nu ook België aan de beurt.

Net als andere supermarkten heeft Lidl al kortingen gegeven op producten die twee of drie dagen later vervallen. Dit betekent meestal een vrmindering van de prijs met 30%. Binnenkort kunnen klanten voor minder dan één euro vlees of vis kopen. Dit is onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de supermarkt.

Doel

Het doel is om de voedselverspilling in 2020 met 25% te verminderen en in 2025 met 50%. De cijfers zijn ook enorm: elk jaar gooien de Vlamingen bijna een miljoen ton voedsel weg en ook de supermarkten nemen een aanzienlijk deel van die hoeveelheid op.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*