Honderdjarige slagerij stopt binnenkort

Johan Annaert groeide op als kleinzoon van Petrus ‘Potters Peeken’ Annaert uit Erondegem. Hij was begeesterd door het beroep en begon in ’97 met een eigen slagerij in Bavegem. Toen zijn vader Gerad Annaert met pensioen ging in 2001 nam Johan er deze zaak als tweede winkel bij. Maar in augustus stopt dit verhaal en eindigt dit verhaal van een honderjarige bedrijf!

Dit jaar blaast de slagerij Annaert, waar Johan nog steeds achter de toonbank staat, 100 kaarsen uit, waardoor het een honderdjarig feest wordt. Althans voor een tijdje. “In augustus sluit ik hier de deuren. Ik ben 60 jaar oud, heb geen opvolgers en woon in Bavegem, waar ik nog steeds mijn eerste slagerij uitbaat. Het is tijd om het wat rustiger aan te doen”, zegt Johan.

Zo verdwijnt een vaste waarde in de schaduw van de kerk. “Oorspronkelijk was het een boerderij, maar mijn grootouders hadden ook een café en een slagerij en, niet te vergeten, een muziekkamer op de eerste verdieping. In 1952 nam zoon Gerard Annaert en zijn vrouw Germaine De Coninck de boerderij over. “Kort na hun huwelijk herbouwden ze de cafet en de muziekkamer en stopten ermee om zich volledig op de slagerij toe te spitsen. Hun specialiteiten waren voornamelijk zwart-witte pens, gedroogde worsten en rauwe ham”.

Appartementen

In 1997 startte Johan zijn eigen zaak in Bavegem met zijn vrouw Martine Hanssens. “Maar toen mijn vader in 2001 Erondegem verliet, besloot ik dit bedrijf mee te nemen.

Dit verhaal, dat bijna 20 jaar heeft geduurd, stopt dit jaar. Na precies honderd jaar zal de voorlaatste slagerij van Erondegem op zaterdag 1 augustus 2020 voorgoed gesloten worden. Er komen appartementen in de plaats. Johan belooft zijn klaten wel om bestellingen uit Bavegem aan huis te leveren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*