Vlam zet deze week de troeven van konijn in de kijker (29 jan – 5 feb)

De eerste week van februari focust VLAM op de troeven van konijn. Deze magere en veelzijdige vleessoort met omega 3-vetzuren en ijzer wordt slechts matig verbruikt bij ons. En dat terwijl konijn zich perfect leent tot gemakkelijke en alledaagse gerechten.

We brengen konijn onder de aandacht op verschillende manieren. In de eerste plaats werken we samen met de handel. Supermarkten voorzien campagnestickers op de verpakking en spenderen extra aandacht aan konijn in hun folder, op hun website en andere communicatiekanalen. De artisanale slagers kunnen konijn promoten met de gloednieuwe mooie en handige receptenfolder die VLAM aanmaakte. Verder is er ook een radiocampagne om konijn onder de aandacht te brengen.

Inspireren doen we met de talrijke nieuwe recepten en kookvideo’s met konijn op het kookplatform https://www.lekkervanbijons.be/konijn.
Via sociale media geven we extra ruchtbaarheid aan konijn van bij ons. We mikken op verschillende doelgroepen, met telkens andere soort bereidingen. Ook via Dagelijkse kost op één brengen we konijn extra in de kijker.

De vijf ijzersterke troeven van konijn:


1. Mager en overladen met smaak


In samenwerking met de slachthuizen Lonki en Van Assche, supermarkten en zelfstandige slagers vestigen we de aandacht op de veelzijdigheid aan bereidingen met konijn.
Kookinspiratie vind je ook terug op https://www.lekkervanbijons.be/konijn. De gloednieuwe video’s met stappenplannen focussen op haalbare recepten voor elke dag.

Konijn is bekend om zijn fijne smaak. Achter deze sappige smaaksensatie schuilt een mager stukje vlees dat makkelijk verteerbaar is. Konijn bevat gemiddeld slechts ongeveer 9 g vet per 100 g. Een bout doet nog beter met gemiddeld 4 g vet per 100 g.

2. Bron van omega 3-vetzuren

Wist je dat konijn vier keer meer omega 3-vetzuren bevat dan zalm? Dat hoge gehalte is mede te danken aan de uitgebalanceerde voeding die parkkonijnen krijgen met onder meer luzerne en lijnzaad.

3. Van maandag tot feestdag

Konijn is een allround lekkernij. Niet enkel een stoofpotje op grootmoederswijze is goddelijk. Ook lichte gerechtjes met enkel filet of bout zijn verrukkelijk. En bovendien ook makkelijk te bereiden.
In feestelijke bereidingen overtuigt konijn altijd. Maar ook in de wok, op de barbecue of in de pan is konijn super. Met konijn maak je elke dag van de week een makkelijk en origineel gerecht.

4. IJzersterk stukje vlees


Konijn bevat bijna 4 keer meer ijzer dan spinazie. Wie een tekort aan ijzer heeft, is sneller vermoeid. Nu en dan een lekker gerecht met konijn is zonder twijfel de lekkerste remedie.

5. Zowel konijn in zijn geheel als de delen zijn overheerlijk

Konijn kan je kopen in zijn geheel of versneden in panklare porties: bouten, rug, schouders, filets, medaillons. Snel, makkelijk en naar ieders maat en wens.

Bron: VLAM

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*