
Wat zit er in het deeg van de fricandelle? Het mysterie is eindelijk opgelost. Sommige mensen zeggen dat het beter is om het niet te weten. Wat als het een legende is? Een leidinggevende bij Beckers Frozen Foods heeft het antwoord aan de krant Sudinfo gegeven.
Twan Jacobs van Beckers legde uit wat hij in de boel deed. Omdat hij zei dat er niets is om je voor te schamen. In het begin werd het deeg misschien gemaakt door mensen die hygiëne en grondstoffen niet zo serieus namen, maar dat is nu niet meer het geval, zegt Twan Jacobs.
Ingrediënten: Veertig procent mechanisch gescheiden kippenvlees (wat overblijft op het karkas als de borst, de dijen en de vleugels zijn verwijderd). Een machine scheidt het vlees van de botten. Mager varkensvlees en rundvlees worden toegevoegd aan 25-30%. Sommige producenten voegen paard toe, maar dit wordt zeldzaam”, zegt Jacobs. Tot slot worden water, paneermeel, kruiden, uien en smaakversterkers toegevoegd.
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
Geef als eerste een reactie