Ter Beke sluit vervuilde Nederlandse fabriek

Het levensmiddelenconcern Ter Beke sluit zijn Nederlandse fabriek die met listeria was besmet, wat waarschijnlijk de dood van drie mensen tot gevolg had.

De Nederlandse fabriek van de fabrikant Ter Beke in Aalsmeer blijft permanent gesloten. Het terrein werd in oktober op last van de Nederlandse Voedselinspectie gesloten nadat de fabriek waarschijnlijk verantwoordelijk bleek te zijn voor de dood van drie mensen evenals een mogelijk miskraam.

Listeria

Nog eens 20 mensen werden ziek na het eten van in Aalsmeer geproduceerd vlees. De tests hadden de aanwezigheid van de listeria-bacterie op de productielocatie aan het licht gebracht, dezelfde bacterie die door DNA-tests op de slachtoffers aan het licht was gekomen.

Bacterie in en op de muren

Als eerste stap had het management een renovatie van de site gepland. Uiteindelijk heeft Ter Beke besloten om het geheel te sluiten. “De grootste site wordt gesloten. De kleinere blijft open”, zegt Soraya Faez van de CNV-vakbond. “Renovatie was te duur. De bacterie zat in de muren.

Ontslag

Volgens de vakbond zullen ongeveer 50 mensen worden ontslagen. “Vorige week kregen de betrokken werknemers te horen dat ze het bedrijf konden verlaten”, zegt Karel de Buyse van de FNV-bond. Door de sluiting worden meer banen bedreigd: 50 werknemers zouden 45 km verderop kunnen worden overgeplaatst naar Ridderkerk, waar Ter Beke ook een fabriek heeft. “Als ze het aanbod niet accepteren, kunnen ze het bedrijf verlaten volgens de vertrekregelingen die we met de directie hebben afgesproken”, zegt Faez.

Nron: L’Echo

Beeld: Offerman site , Logo Ter Beke

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*