Quorn brengt CO2-label aan op verpakkingen

Quorn is de eerste grote voedselproducent die een CO2-label op zijn verpakkingen aanbrengt. Het Britse merk wil de consument informeren over de ecologische impact van hun producten.

“Informeren van de consument

Het nieuwe label zal vanaf juni in een selectie van Quorn-producten te zien zijn. En de rest van het assortiment volgt in 2021 In de tussentijd kunnen de CO2-voetafdrukgegevens van de top 30 best verkochte producten van Quorn al online worden bekeken. De gegevens zijn gecertificeerd door de Carbon Trust.

“Het gaat erom mensen de informatie te geven die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over hun voedsel en de gevolgen daarvan voor het klimaat.

CO2-voetafdruk

Het idee om een CO2-voetafdruk op de productverpakking aan te brengen om de consument beter te informeren is niet nieuw. De grootste retailer van het Verenigd Koninkrijk, Tesco, heeft het al geprobeerd, maar moest het wegens de complexiteit en ook het feit dat ze als supermarkt die inspanning alleen bleven afleggen, uiteindelijk opgeven. Het in kaart brengen van het gehele productieproces en het berekenen van de milieubelasting in elke fase bleek een uiterst complex vraagstuk te zijn. Colruyt kondigde onlangs aan dat het ook hard werkt aan een gelijkaardig ecolabel.

Bron Retail-Detail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*