Hamburgers met runds- en varkensvlees en kip, maar ook halal en kosjere burgers: is dat allemaal wél nodig?

Nog voor de nieuwjaarsreceptie van stad Kortrijk plaatsvond, deed die al stof opwaaien. Kortrijk besliste om voor elk wat wils aan hamburgers te presenteren: dus lekkere burgers voor zowel Vlamingen als moslims, Joden, vegans …

Stad Kortrijk wilde de bevolking trakteren op hamburgers, maar die mosten geschikt zijn voor alle bevolkingsgroepen. Sommige Kortrijkzanen waren hierover misnoegd. Slager Marc Mylle pleitte voor verdraagzaamheid . Hij kwam bovendien de varkensvlees liefhebbende Vlaming tegemoet door mee te delen dat zijn hamburgers ook varkensvlees bevatten.

Slager Marc Mylle houdt van het idee van een nieuwjaarsreceptie voor alle (religieuze) gemeenschappen. “Het is zeker een moeilijke oefening. Maar ik denk dat we altijd kunnen proberen om elkaar te respecteren”, zegt hij. “Het belangrijkste is dat de stad goede hamburgers kan aanbieden. En dat er geen varkensvleesburgers worden aangeboden, klopt eigenlijk niet, want ik lever hamburgers met 60% rundvlees en 40% varkensvlees. De burgers moeten op de grill, en nét die combinatie van beide vleessoorten in mijn burgers zorgt voor de ideale combinatie. De burgers blijven stevig!”, vertelt slager Marc Mylle.

Voor elk wat wils

Op zaterdag 4 januari werden dan 3.000 gratis hamburgers geserveerd aan alle mensen die zich op de vernieuwde Leieboorden hadden verzameld. Slager Mylle leverde het rundvlees, het varkensvlees en de kippenburgers. De Halal Burgers waren van Slager Khalid in de Pluimstraat in Kortrijk. De groente-, gluten- en lactosevrije hamburgers waren afkomstig van het Food Can Dance – Café Tartine in de Sint-Maartenskerkstraat. De kosjere hamburgers kwamen uit Kosher4u in Antwerpen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*