Polen getroffen door vogelgriep op kalkoenbedrijven

WARSAW (Reuters) – “De vogelgriep is ontdekt bij kalkoenen in Oost-Polen”, meldden de autoriteiten op woensdag 1 januari 2020. De lokale media meldden ook dat de uitbraak tot de slacht van 50.000 vogels kon leiden.

Polen, de grootste pluimveeproducent van Europa volgens gegevens van Eurostat, heeft sinds 2017 geen uitbraak van de vogelgriep meer gehad.

Andrzej Danielak, voorzitter van de Poolse Vereniging van Fokkers en Pluimveeproducenten, zei dat mogelijks drie bedrijven getroffen zijn, met in het totaal 50.000 vogels die gevaar lopen en dit in een straal van drie kilometer.

Gevaarlijk type

“De ,,veterinaire diensten voeren de procedures van de virusuitroeiing zoals gangbaar is uit,” meldden de lokale autoriteiten in de provincie Lubartowski in een persmededeling die op dinsdag 30 december werd uitgegeven. Daarin stond ook het aangetroffen virus een subtype is van het hoogst pathogene H5N8 vogelgriepvirus, wat een gevaar door de mensheid kan betekenen.

Procedures gevolgd

De autoriteiten zeiden dat er crisisvergaderingen waren gehouden, terwijl beelden van de particuliere omroep Polsat politieauto’s lieten zien die een weg in het gebied blokkeerden.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Bron: Fleishwirtshaft

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*