Twee slagers per week houden er mee op!

De afgelopen tien jaar verdween in Vlaanderen elke week een zelfstandige slagerij. Bekeken over heel het land waren dat er bijna twee per week. In de krant Het nieuwsblad heeft de voorzitter Ivan Claeys, Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs daar duiding bij.

“Vandaag staan in België 800 slagerijen over te nemen”, zegt Ivan Claeys, voorzitter van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs. “En dan moet je weten dat er jaarlijks 200 afgestudeerde beenhouwers zijn, van wie er 100 systematisch iets helemaal anders gaan doen, en er 50 gaan werken in de grootdistributie: bij de Renmansen en Colruyts van deze wereld. Dus blijven er nog 50 over. Vijftig. Dan weet je dat er geen vervangers zijn voor al die beenhouwers die vandaag hun zaak overlaten.”

Daarnaast mag je niet vergeten dat het vlees langs alle kanten belaagd wordt. Want het is niet gezond, het is dieronvriendelijk en het zou ook nog eens klimaatonvrendelijk zijn. Box daar maar als slager tegen op!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*