Ideetje voor eindejaar met Italiaanse vleeswaren

Cotechino Modena IGP gevuld met pompoen en salie, mousseline van pastinaak


Kies deze eindejaarsfeesten voor Italiaanse charcuterie met een DOP of IGP! Deze authentieke charcuteriespecialiteiten zijn ideaal voor een familiediner of een aperitief onder vrienden, maar doen het ook uitstekend in feestelijke gerechten voor het eindejaar. Ontdek dit heerlijk recept, met de focus op Cotechino Modena IGP, Mortadella Bologna IGP en Salame Cacciatore DOP.


.
Ingrediënten – 4 personen


• 1 Cotechino Modena IGP
• 1 potimarron (bio)
• 1 ui
• 1 bosje verse salie
• 50 g hele geroosterde hazelnoten
• 1 ei
• Peper, zout en olijfolie
• 2 pastinaken (bio)
• 300 ml melk
• 300 ml water
• 20 g boter
• 20 g witte chocolade
Hoe klaarmaken ?

Bereiding

  1. Snijd de pompoen en de ui in blokjes. Doe ze in een ovenschotel met een takje salie en giet er een straaltje olijfolie over. Plaats 30 minuten in een oven van 180 °C.
  2. Haal de salie eruit. Mix de pompoen met de ui, 4 blaadjes verse salie en 1 ei. Kruid met peper en zout. Voeg 2/3 van de hazelnoten toe, fijngehakt, en meng alles. Doe deze vulling in een spuitzak.
  3. Verwarm de Cotechino Modena IGP (voorgekookt) in kokend water, in zijn plastic zak, volgens de richtlijnen op de verpakking. Verwijder het vocht en het vet. Snijd er één uiteinde af en haal, met behulp van een appelboor, uit het midden van de Cotechino Modena IGP, in de lengte, er een cilinder vlees uit.
  4. Vul deze opening met de pompoenvulling en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  5. Snijd de pastinaken in blokjes. Kook ze in een steelpan met 300 ml melk en 300 ml water, 3 blaadjes salie en peper. Haal na 15 tot 20 minuten de salie en de pastinaak eruit en houd het kookvocht bij. Mix de blokjes pastinaak en voeg er beetje bij beetje het kookvocht bij tot wanneer je een fijne puree hebt. Voeg de boter en de witte chocolade toe en mix alles glad.
  6. Verwarm de gevulde Cotechino Modena IGP in de oven. Serveer met de puree van pastinaak, doe er wat gebakken vijgen en sjalotjes bij, gebakken cantharellen en de rest van de hazelnoten, grof gehakt.
    « Een eenvoudig maar overheerlijk feestrecept dat de Cotechino Modena IGP, met het zachte van de seizoensgroenten, mooi in de verf zet. Een superlekker gerecht met een hoog ‘comfort food’ gehalte! » – Grégory Bogaert

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*