Voor het eerst winst voor Beyond Meat

Het Amerikaanse vleesvervangersbedrijf Beyond Meat heeft het eerste kwartaal winst geboekt door een sterke stijging van de verkoop. Beyond Meat, dat eerder dit jaar in New York een beursgang deed, blijft volgens de omzetprognoses verder groeien.

De nettowinst bedroeg USD 4,1 miljoen in dit kwartaal. Een jaar eerder was dat nog min 9,3 miljoen dollar. Ethan Brown, een senior executive, sprak over een belangrijke stap vooruit.

De omzet steeg van meer dan 26 miljoen dollar vorig jaar tot 92 miljoen dollar dit jaar tijdens het eerste kwartaal. Het bedrijf verkoopt steeds meer vleesvervangers via grote fastfoodketens zoals Subway, KFC en McDonald’s, maar ook via reguliere supermarkten. Naast vlees, bijvoorbeeld, werd er meer geld uitgegeven aan productiecapaciteit, ontwikkeling, onderzoek en marketing.

Het Californische bedrijf zal een omzet realiseren tussen de 265 tot 275 miljoen dollar per jaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*