Steun Local Fryday: shop in uw eigen dorp of straat

Grote winkelketens en online shops leveren een ongelijke strijd met de lokale bakkers, slagers en schoenverkopers. In tien jaar tijd zijn zo’n 10.000 lokale winkels verdwenen. En het houdt niet op. Vandaar dit Local Friday project. Doel is om minstens één dag per week lokaal te shoppen bij uw lokale winkeliers. Aan de politici wordt gevraagd om de BTW voor lokale winkels te verlagen.

Drie krantenwinkels en minstens één slager verdwijnen per week”, vertelt Christine Mattheeuws van de Neutrale Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Ze is bang dat het niet beter wordt.

Daarom hebben Sofie en Kim Smolders van Belgunique een webplatform voor Belgische creatievelingen opgericht. Het project noemt Local Friday Met de steun van NSZ willen ze lokale retailers stimuleren.

“We vragen mensen om ook eens bij de plaatselijke bakker, slager of groenteverkoper te kopen. Dat hoeft niet altijd, maar eenmaal per week – op vrijdag bijvoorbeeld of een andere dag – zou dat toch wel erg ondersteunend kunnen zijn.

Info: www.iksteunlocalfriday.be

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*