Noyen maakt charcuterie van lokaal gekweekt vlees

Sinds 2016 kiest het vleeswarenbedrijf Noyen om nog enkel met vlees te werken van varkens die duurzaam zijn gekweekt. Deze bijzondere attitude zorgde ervoor dat Noyen onlangs het nieuws haalde. Duurzaam en lokaal is precies wat de jeugd vandaag wil.

Johan Noyen, telg van de derde generatie slagers en zaakvoerder vertelt, “Wij laten onze varkens kweken door boerin Mieke en haar man Luc op hun boerderij in Munkzwalm. Zij behandelen de dieren met veel liefde en respect. En dat proef je! Want gezonde en gelukkige varkens garanderen het smakelijkste vlees. Bovendien is het een gesloten bedrijf en het voeder kweken ze ook grotendeels zelfs! De boerderij van Mieke en Luc is bovendien een gesloten bedrijf: onze varkens worden er geboren en blijven er hun hele leven.”

Lokaal voeder

“Bij Noyen kiezen we er bewust voor om onze varkens lokaal voeder te geven. Minstens de helft ervan moet van 100% plantaardige oorsprong en van eigen teelt zijn, zoals maïs of tarwe. Boer Luc kweekt zelf
de maïs en tarwe die onze varkens te eten krijgen. We weten dus perfect wat er in het voeder zit. Daarnaast verwerken we ook de voedzame reststroom, zoals melkwei en draf, afkomstig van een voedingsbedrijf uit de streek. Boer Luc mengt dit met het kernvoeder.”

Over Noyen

Over Noyen Noyen is een familebedrijf dat met 35 mensen charcuterie (bloed-, witte -, Luikse en barbecuepensen) bereidt. Onlangs werd het vroegere Riba overgenomen. Wat we niet voor de charcuterie van Noyen gebruiken, wordt via een authentiek en ambachtelijk proces verwerkt tot ham, droge worst, vleesbrood, spek en kopvlees. Geschikt voor slagers, traiteurs, horeca, voedingswinkels en supermarkten.

Noyen, Noorwegenstraat 14, Evergem, telefoon 09-226.15.80., www.noyen.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*