Jong slagerskoppel gelooft nog in kansen van een goede slagerij

Jef Desender (26 jaar) en Elise De Schutter (29 jaar) openden eind september in de wijk Bloemendaal in Schoten een nieuwe slagerij.

Vandaag zijn er meer slagers die de deuren sluiten dan dat er nieuwe opengaan. Maar er zijn gelukkig ook nog jonge slagers die geloven in het beroep. Jef Desender (26 jaar) en Elise De Schutter (29 jaar) begonnen eind september in de wijk Bloemendaal in Schoten met een nieuwe eigen slagerij. “Dankzij het vakmanschap en de superieure kwaliteit van onze producten, geloven we echt nog in onze kansen”, menen Jef en Elise!

jef: Ik kreeg een opleiding tot slager- traiteur aan de KTA vakschool in Diksmuide. “Maar ik heb ook veel geleerd van mijn vader Philippe en ook veel ervaring opgedaan in een slagerij elders in de streek van Antwerpen.”

Op zijn website stelt Jef het als volgt: “Het verschil dat wij kunnen maken? Wel, dat proef je onmiddellijk. De passie voor het ambacht, de vakkennis en de keuze voor enkel de beste kwaliteit, daar kun je simpelweg niet omheen.”

“Ik kies voor bijzondere vleeswaren, voor fijne charcuterie, frisse salades en bereide gerechten, waarbij ik er voor zorg dat alles tot in de puntjes verzorgd en kraakvers is. Maar niet enkel het uitgebreide gamma en de bijzondere stukken vlees springen in het oog, ook de service is van topniveau.”

Meer dan opgefrist

Het gebouw aan de Tulpenlaan heeft een lange traditie als slagerij. Jef: “Het interieur werd opnieuw ontworpen. We zijn erin geslaagd een aantal muren af te breken en zo de verkoopoppervlak met minstens 30% te vergroten en het geheel aantrekkelijker te maken. Ook het atelier is volledig gerenoveerd. Er is nu een atelier met alle toestellen en een kookgedeeltes die aan de eisen van deze tijd voldoet”, zegt het jonge echtpaar.

Specialiteit

Waar het jonge koppel bijzonder trots op is? “Bij BUTCHERY JEF hebben we overheerlijk dry aged vlees. De smaak is ongeëvenaard en moet je als vleesliefhebber proeven. Ontdek onze exclusieve selectie! “

Service

Jefs ouders, en de zus van Elise staan voor de klanten klaar. Elise werkt nog bij een grootbank, maar spring na haar uren in als dit nodig is. “Wij zijn thuis in vlees en samen met ons gedreven team stellen we dan ook alles in het werk om jou optimaal te bedienen. Kom zeker eens ons ruime assortiment ontdekken en ervaar zelf de meerwaarde van een vakkundige slager met liefde voor het vak. Dat verschil proef je blindelings.”

Thuisleveringen

“We bieden ook een ruim assortiment maaltijden aan. Vandaag is dat ook bijzonder belangrijk.”, aldus Jef. “Uiteraard hebben we een uitgelezen selectie aan (fijne) vleeswaren, maar dat is slechts de basis. Zo leveren we ook aan huis, verzorgen we jouw catering/bereide gerechten en kun je ook voor krokante broodjes bij ons terecht. Bij BUTCHERY JEF zien we onze rol veel breder dan slager. Jou in contact brengen met de beste vleeswaren, smaken en bereidingen, daar maken we onze missie van. Reken maar dat je smaakpapillen geregeld in overdrive gaan. “

Lokaal en dierenwelzijn staat voorop

Weet trouwens dat wij enkel een beroep doen op leveranciers van topproducten en ook op dat vlak geen toegevingen doen. Wij kopen lokaal en met respect voor het welzijn van dieren. Zo drukken we ook op dat vlak onze stempel!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*