Eindbeer bepaalt of het mager vlees wordt

Wanneer een slachthuis betaalt voor mager vlees, is de keuze voor een Belgische Pietrain beer logischer dan voor een Canadese Duroc of een Franse Pietrain. Dit is het resultaat van een studie van de Universiteit Gent en het Vlaams Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedselonderzoek, Ilvo. De Belgische Pietrain levert veel vlees en heeft weinig voer nodig.

Durco scoort het hoogst op vlak van kwaliteit

Op het gebied van vleeskwaliteit staat de Canadese Duroc op de eerste plaats en de Franse Piétrain op de tweede plaats. De onderzoekers bestudeerden het vochtvermogen van het vlees, het PSE-risico (licht, gevoelig, exsudatief) en de smaak. Een groep deskundigen is van mening dat het vlees van de nakomelingen van een Canadese Duroc en een Franse Piétrain lekkerder en sappiger is dan dat van een Belgische Piétrain. Het vlees van de Belgische Pietrain is het taaist. De nakomelingen van de Canadese Duroc zijn degenen die vlees produceren dat minder vocht verliest dan de andere twee genetica. Het dripverlies is cruciaal om het vermogen te bepalen vocht te kunnen vasthouden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*