World Vegan Day met TheFork: België in de Europese top 3 van het aanbod van veganistische restaurants

Ter gelegenheid van de Wereld Veganisme Dag op vrijdag 1 november stelt TheFork, leider op het gebied van het online boeken van restaurants, een studie over de veganistische trend bij Europeanen voor. De studie onthult dat België één van de meest vegan friendly landen is, met een 12-voudige toename van het aantal boekingen in veganistische* restaurants de laatste 3 jaar.

België, een groot liefhebber van de veganistische keuken

TheFork heeft, ter gelegenheid van de Wereld Veganisme Dag, deze groeiende trend nauwlettend gevolgd door middel van een vergelijkende studie in haar partnerrestaurants.

Volgens het onderzoek, dat verschillende Europese landen met elkaar vergelijkt, registreerde Italië de grootste stijging van het aantal boekingen in veganistische restaurants of restaurants met veganistische opties*: de boekingen zijn tussen 2016 en 2019 vermenigvuldigd met 26. België staat op de tweede plaats, met een sterke groei van de veganistische vraag naar TheFork foodies: veganistische boekingen zijn de laatste drie jaar vertwaalfvoudigd. Frankrijk staat op de derde plaats met een groeipercentage van x 10.

Een buitengewone uitbreiding voor Italië, dat het grootste aanbod van veganistische restaurants heeft: meer dan één op de vijf restaurants op TheFork Italy is een veganistisch restaurant of biedt veganistische alternatieven op de kaart, vergeleken met 20% in Denemarken. België staat op de derde plaats, met 17% van de TheFork-partnerrestaurants die als veganistisch zijn geïdentificeerd.

Uit de studie blijkt dat de Belgische hoofdstad het grootste veganistische aanbod van het land heeft, met het centrum, Elsene en Sint-Gillis als top 3 van de meeste restaurants die deze keuken aanbieden.

Veganisme, een trend in het voedingsuniversum…

Gezond, heilzaam voor lichaam en geest: de veganistische keuken is een must op het menu! Volgens de studie van TheFork is 85 procent van de Europeanen nu in staat om veganisme te definiëren en verklaart 40 procent dat ze geïnteresseerd zijn in het fenomeen. Bovendien zegt de helft van de Europeanen – 56 procent van de vrouwen en 46 procent van de mannen – de komende jaren bereid te zijn minder vlees te eten.

Ontdek TheFork’s selectie van veganistische restaurants of restaurants die een veganistisch alternatief op het menu aanbieden in België:

  • Horia – Oriental Natural Eatery

Dit kleine etablissement in het centrum van Brussel herontdekt de oosterse keuken met biologische, lokale en seizoensgebonden eetglaasjes. Het resultaat is een “Oriental Natural Eatery” dat een bezoek meer dan waard is.

Borgval 7 1000 Brussel België

  • Fourchette à Bicyclette

Fourchette à Bicyclette is een gastronomische kantine, die een glutenvrije groentenkeuken aanbiedt. Naast de lunchformule biedt het etablissement ook een verrassende veganistische brunch in het weekend aan!

Rue Longue Vie 1050 Elsene België

  • Dream & Food

In dit vegetarisch restaurant worden de gerechten bereid door Belgische sterrenkoks, waarvan de helft glutenvrij en veganistisch is.

Defacqzstraat 27 1050 Elsene België

  • Le Flexitarien

Een originele plek waarvan het concept is gebaseerd op een wekelijks vernieuwd veganistisch buffet, met een systeem van gerechten om samen te stellen.

Breydelstraat 46 1000 Brussel België

  • Green House

Green House biedt klassieke brasseriegerechten aan, maar het menu bevat ook veganistische opties. Een oase van rust in het hart van de Louizawijk.

Lesbroussartstraat 120 1050 Elsene

  • LocalStore

LocalStore is het perfecte restaurant in Antwerpen dankzij zijn gevarieerd aanbod aan salades, broodjes en andere vegetarische of veganistische opties.

Everdijstraat 20 2000 Antwerpen

  • B-Nut

Het nieuwe concept van B-Nut is een ware rage: u vindt er heerlijke WURGERS (Wafelburgers), een lekker en kwalitatief hoogwaardig alternatief voor de klassieke hamburgers.

Leeuwenstraat 6 2000 Antwerpen

  • Simone’s Kitchen – Good Food Institute

Het restaurant biedt een uniek dagmenu, geïnspireerd door de seizoenen, om heerlijke biologische gerechten en vegetarische gerechten te bereiden.

Breughelstraat 32 2018 Antwerpen

  • Cocquus

De jonge chef-kok Niels Floréal biedt Frans-Belgische gerechten aan, met een zeer vernieuwend tintje, en past zich graag creatief aan uw culinaire dieet aan.

Langestraat 119 8000 Brugge

  • Huise de Cluuse

Huise de Cluuse in Brugge biedt een uniek concept aan, inclusief een lunchmenu met minigerechten om te delen.

Kraanplein 4 8000 Brugge

Over het onderzoek

*Analyse op basis van 65.000 TheFork partner restaurants, geïdentificeerd als veganistisch of restaurants die een veganistisch alternatief op het menu aanbieden.

**Studie uitgevoerd in oktober 2019 bij 2.275 TheFork klanten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*