Singapore heft embargo op Belgisch varkensvlees op

Na India en Vietnam heft ook Singapore zijn embargo op de invoer van Belgisch varkensvlees op, dat meldt federaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR). Het embargo werd ingesteld na de vaststelling van het virus bij wilde everzwijnen in Etalle, in de provincie Luxemburg. “Wij leveren ook inspanningen om de overige exportmarkten die nog gesloten zijn, zoals die van Zuid-Korea, opnieuw vrij te krijgen”, aldus de minister.

Na de ontdekking van de Afrikaanse varkenspest in het zuiden van de provincie Luxemburg in september 2018 hadden 25 landen een embargo ingesteld op de invoer van Belgisch varkensvlees, hoewel de varkenssector gevrijwaard bleef van de Afrikaanse varkenspest. Nadat India en Vietnam hun embargo opgeheven hadden voor alle niet-getroffen Belgische regio’s, volgt Singapore nu ook. In 2017 importeerde Singapore 482 ton producten afkomstig uit de Belgische varkenshouderij.

Wellicht ook Zuid-Korea?

Federaal minister van Landbouw Denis Ducarme liet ook weten dat hij zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot heeft aangesproken over de opening van de Zuid-Koreaanse markt. “In tegenstelling tot in België, zijn er in Zuid-Korea wel varkenshouderijen getroffen door de Afrikaanse varkenspest”, reageert hij. “Niet minder dan 150.000 varkens werden in dat land al afgemaakt. De Koreaanse autoriteiten vragen aan andere landen om hun varkensvlees uit niet-getroffen regio’s te blijven aanvaarden… maar weigeren zelf wel hetzelfde principe toe te passen voor Belgisch varkensvlees. Ik heb daarom gevraagd om verduidelijking.”

De Belgische varkensvleessector is voor een groot stuk gericht op export en is goed voor ongeveer 15.000 banen.

Bron: VILT

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*