Nieuw gebouw in Zwevegem betekent nieuwe stap voorwaarts voor Dupont

Op 1 oktober 2019 openden Sarah en Dirk Dupont hun nieuwe vestiging op bedrijventerrein De Pluim te Zwevegem. De nieuwbouw is niet alleen veel groter dan hun vorige vestiging op ’t Hoge te Kortrijk ; meer dan ooit is het ook het walhalla voor iedereen, particulier of professional, die gepassioneerd bezig is met voeding. Zeker nu de detailhandel en de groothandel samengevoegd werden tot Dupont Professional Food Equipment.


Dirk Dupont startte in 1984 z’n eigen zaak vanuit de vaststelling dat er geen enkele leverancier bestond in klein materiaal voor slagers en traiteurs. 7 jaar later nam de firma Dupont zijn intrek op ’t Hoge 98 te Kortrijk. Op dat moment een schaalvergroting qua oppervlakte maar ook qua doelpubliek want de groothandel was ondertussen uitgegroeid tot een erkend leverancier van klein professioneel materiaal aan slagers, bakkers, restaurants, grootkeukens en supermarkten. Omdat er steeds meer vraag naar kwalitatief kookgerei kwam vanuit de particuliere markt, werd de detailhandel Dupont’s Kookboetiek in 2001 boven de doopvont gehouden. In 2013 nam dochter Sarah de zaak over en werd de firma nog verder geprofessionaliseerd & uitgebouwd tot de speciaalzaak voor professioneel kook- & voedingsmateriaal voor particulieren én professionals. Maar de laatste jaren kampte Dupont met plaatsgebrek en remde het gebouw op ’t Hoge de verdere groei van het bedrijf. Uiteindelijk werd beslist een nieuwbouw te realiseren op bedrijventerrein De Pluim in Zwevegem.

Historiek: actief sinds 1984

Op 1 oktober opende Dupont de deuren van hun nieuwe vestiging die vlot bereikbaar is via de Kortrijkse R8 en de E17. De nieuwbouw ligt in de schaduw van de 4 windmolens van Evolis op een vijftal minuutjes van hun vorige uitvalsbasis. Met zijn 7500 vierkante meter is het perceel er driemaal zo groot als de vroegere locatie in Kortrijk. De ruime oppervlakte biedt de mensen van Dupont de mogelijkheid om een nog ruimer assortiment aan professioneel materiaal uit te stallen. Naast de imposante roodgeschilderde inkom, zijn de eyecatchers van de nieuwe vestiging het professionele kookeiland en de gezellige binnentuin die meermaals per jaar zullen gebruikt worden voor workshops, kookdemonstraties en culinaire events voor particulieren en professionals. De speciaal op maat ontworpen rekken met houten leggers brengen overzicht en warmte in het gebouw.


De nieuwe vestiging

Maar er is meer. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om de kookwinkel Dupont’s Kookboetiek en de groothandel Dupont samen te smelten tot één geheel: Dupont Professional Food Equipment. Het samenvoegen van professionele en particuliere klanten is revolutionair. “Nochtans is het voor ons de logica zelve”, aldus zaakvoerster Sarah Dupont. “Bij Dupont maken we er een erezaak van om al onze klanten te helpen en hen de beste service aan te bieden. Als een hobbykok een kwaliteitsniveau hoger wil schakelen en wij hebben een aanbod voor hem, waarom zouden we hem dat dan ontzeggen? Net zoals die topslager die geconfronteerd wordt met klanten die ook een visuele belevenis willen in zijn zaak en daarom naar ons toe komt om wat blitsere producten aan te kopen. Het voornaamste is dat we voor elk van hen het meest uitgebreide kwaliteitsaanbod aan kook- & voedingsmateriaalhebben.”

Profesional bereiken als Dupont Pro, particulier als Dupont Foodie

“Om een onderscheid te maken in de communicatie naar onze klanten, profileren we ons naar onze particuliere klanten wel als Dupont Foodie en komen we naar onze professionals naar buiten als Dupont Pro.”
De nieuwe zaak geeft een hernieuwd elan, zo merkt ook stichter Dirk Dupont. “Ter plaatse trappelen is nooit een optie als ondernemer. In die zin was ’t Hoge ‘the safe option’. Als je klein blijft, kan je ook niet groeien. Het is nu eenmaal niet meer van deze tijd om twintig jaar hetzelfde te doen. De wereld verandert, de klant evolueert en wij moeten mee. Graag.”

Dupont Professional Food Equipment
Dupont NV/SA · Pluim 5 · 8550 Zwevegem · +32 (0)56 203 209 · info@dupont.be · dupont.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*