Offermann al langer in het vizier van Nederlandse NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de afgelopen maanden al extra’s controles uitgevoerd bij vleesverwerker Offerman in Aalsmeer, een dochter van de Belgische vleeswarenproducent Ter Beke. “Op 31 juli kwam bij ons het signaal van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) binnen dat ziektegevallen in het verleden wellicht toe te schrijven zijn aan de listeriastam bij dit bedrijf”, aldus een NVWA-woordvoerder. Tot dusver bleven de terugroepacties in eigen land beperkt tot Albert Heijn en Aldi, maar het Voedselagentschap volgt de situatie op de voet.

“Het signaal van RIVM was voor ons aanleiding om de situatie bij Offerman te bekijken. De inspecteurs zagen meteen verbeterpunten, vooral op het gebied van hygiëne, zoals het schoonmaken van de productiehal en in het bijzonder de productielijnen”, laat NVWA optekenen. De vleeswarenproducent uit Aalsmeer was dus al langer in beeld bij de voedselinspectie. In augustus en september zijn inspecteurs geregeld langs geweest en werden monsters genomen. “Tot woensdag was er geen sprake van overschrijdingen van de listeria-norm. Toen kwam de bevestiging van de link” met de listeriastam.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*