Cédric Verhaeghe – Vanoplynen wint het Gouden Mes

Op de tweede dag van Bibac Plus, maandag 23 september 2019 namen negen jongeren deel aan de wedstrijd van het Gouden Mes plaats. Cédric Verhaeghe-Vanoplynen wint het Gouden Mes. Dorian Vandé en Quinten Eeckhout behaalden een verdienstelijke tweede en derde plaats.

.Alle deelnemers werden verwend door de sponsors met naturaprijzen en iedereen kreeg een ticket van Walibi.

Deze wedstrijd voor leerlingen van het 2e en 3e jaar leertijd slager-spekslager van Syntra onderwijs en duaal leren Piva wordt georganiseerd door Syntra West lesplaats Kortrijk en het Provinciaal Verbond der Slagers-Spekslagers West-Vlaanderen. Een prijs voor jonge slagers met ambitie !

Deelnemers

Er namen negen kandidaten deel: Quinten Eeckhout, Guillaume De Clercq, Thomas Broeckx, Michiel De Smedt, Toby Sveryns, Jessy Luytten, Cédric Verhaeghe-Vanoplynes, Dorian Vandé en Jan De Jonge

De leerlingen moesten binnen de tijdslimiet een reeks praktische proeven afwerken om hun vakmanschap te bewijzen. Vooral het pellen van het vlees bleek cruciaal te zijn deze keer. Enkel twee kandidaten deden het op de gewenste wijze.

Cédric Verhaeghe-Vanoplynes wint het Gouden Mes. Dorian Vandé (links naast Cédric) en Quinten Eeckhout (rechts) behalen zilver en brons!

Speciale prijs voor de creativiteit

De wisselbeker gaat naar Syntra West en de creativiteitsprijs, geschonken door Minister Crevits, gaat naar Jan De Jonghe (Duaal leren PIVA).

Sponsors

Norbert Vanspeybroeck die de leiding van de wedstrijd op zich nam werd uitvoerig bednakt door de Landsbond. Ook de juryleden, nl. Van der Zeypen, Vercrysse, De Vleminck en Van de Velde werden geprezen voor hun inzet!.

Sponsors GOUDEN MES: de Landsbond der Beenhouwers schenkt het gouden mes, Brasvar en VLAM schenken het gebruikte vlees. De goodybags worden geschonken door Verstegen, Realco, Rejo, Amnimeat, Duroc d’Olives, Ganda, VLAM. Walibi voorzag alle deelnemers van een gratis inkomkaart voor Walibi.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*