Luikse economie-student lanceert regionaal vlees

“Sainbiooz’ is de naam die aan een merk van biologische fokkers wordt gegeven. “Dit is het eerste initiatief in België waar de landbouwers alles van A tot Z controleren”. Hun doel: het aanbod van biologisch vlees vergroten en het aandeel verhogen.. Stichter en ondernemer Matthieu Barbay, net afgestuurd aan de universiteit vertelt over zijn project Sainbioz,

“Niets wordt aan het toeval overgelaten. Onze rol is om zowel de boerderijen als de slachthuizen te bezoeken. We volgen de verwerking op, dat wil zeggen het versnijden en het verpakkken”, legt Matthieu Barbay, de projectleider, uit. Vlees uit de sector zal medio september verkrijgbaar zijn in biologische winkels en enkele supermarkten. Op dit moment is Sainbiooz nog steeds in onderhandeling met de winkels. We zullen er dus voorlopig niets meer over weten. Wordt vervolgd!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*