Ferme Christophe: een boerderij waar de nieuwe slagerij op veel belangstelling kan rekenen


Een typische vierkantshoeve die al drie generaties (1960) bestaat, het is hier dat Fexhois Pierre-Henry Christophe en zijn vrouw Aurore net een slagerij hebben geopend die sinds de opening afgelopen vrijdag 32 augustus een groot succes is.

Sinds 2014 heeft Pierre-Henry Christophe de familieboerderij overgenomen van zijn vader Henri, de burgemeester van Fexhe-le-haut-Clocher, die er nog steeds is om zijn zoon te helpen.

De veehouderij in de Pont de Messe telt nu in totaal 280 dieren. En sinds april 2018 verkopen Pierre-Henry en Aurore vleespakketten van zes tot tien kilo (gehakt, biefstuk, gehakt, hamburgers, koploze vogels, enz.) rechtstreeks aan de consument. “Het was het Veviba-schandaal, waarbij de boeren er niets mee te maken hadden, dat ons aanzette tot directe verkoop. We verkochten één koe per maand en vervolgens, dankzij het succes, twee koeien per maand. We reden de koeien naar Wama Beef in Ciney voor de slacht en het uitsnijden en we plaatsten de bestellingen op in onze koude trailer en plaatsten ze in onze koelkamer op onze eigen boerderij. Andere boeren verkochten op hun beurt hun pakketten. We hebben toen besloten om mee te werken en een eigen versnijderij op de boerderij op te richten”, legt Pierre-Henry Christophe uit.

“We hebben een volledig getransformeerde kalfstal (glad beton, afwatering, schilderen…) om onze snijwerkplaats te installeren, maar ook een tweede koelruimte, een ruimte met materiaal en een ruimte voor hamburgers en gehaktballen. We laten onze bruine varkens “Duroc Olive” slachten in het slachthuis van Charleroi. Dit zijn varkens die niet in supermarkten kunnen worden verkocht en zeer gegeerd zijn. Er worden ook lammeren en kippen buiten opgefokt in het huis van mijn grootvader,” voegt Pierre-Henry Christophe eraan toe.

De volgende stap was het inhuren van een onafhankelijke slager die alles ter plaatse uitbeent, evenals de voorbereidingen (hamburgers, worstjes, …). “Ons core-business is vlees. Wij zijn fokkers en vetmesters. Ik mest de dieren op gras vet, met een rantsoen dat uitgebalanceerd werd door een voedingsdeskundige om veel smaak te geven aan het vlees. Ik ben op zoek naar kwaliteit. Ik wil dat mensen tevreden zijn en als ze mijn vlees eten, zeggen ze tegen zichzelf: “Oh, het is goed,” benadrukt de boer.

De slagerij is een nieuwe verhaal. “We zijn van nul begonnen. We kochten een tweedehands toonbank en vervolgens nog een tweede toog en een kassa. Het is een nieuwe baan voor ons, maar we gaan nu van start”, zegt Pierre-Henry Christophe.

Bron:Sudinfo

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*