Heel veel paardenworst tijdens de Lokerse feesten

Willy Van Moeseke overhandigde vorig jaar zijn geheim recept voor de paardenworsten van de Lokerse Feesten en Fonnefeesten aan slager Franky Van de Walle en zijn zoon Jef. Dagelijks maakten zij 200 kilogram van het lokale streekproduct voor de bezoekers van de Lokerse stadsfestivals.

Vorig jaar kwam Willy nog dagelijks over de vloer bij Franky om poolshoogte te nemen. Deze zomer blijft het beperkt tot een sporadisch bezoek. “Ik weet dat het recept in goede handen is bij Franky en zijn zoon Jef. In tegenstelling tot al die andere jaren heb ik nu zelf tijd om eens naar de Feesten te gaan samen met mijn vrouw Linda”, aldus de beenhouwer die vorig jaar met pensioen ging.

Gegeerd recept

Het gegeerde recept heeft Franky en zijn vrouw Els alvast geen windeieren gelegd. Trouwe fans van de lokale lekkernij vinden vlot de weg naar hun slagerij aan de Oude Bruglaan. “Vroeger verkochten we ongeveer 20 kilo paardenworsten per week. Dankzij het geheime recept is dat nu 200 kilogram.”

Omwille van de bereiding van de worsten sluit slagerij Franky en Els tijdens de Lokerse Feestweek al om 15 uur in plaats van om 18 uur.

Bron: hln

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*