The place2be: voortaan meer dan een slagerij

Keurslager Ides, de zaak van Cindy Vanhee en Benny Keirsebilck, heropende in het weekend van 20 en 21 juli 2019 de deuren als ‘The Place to meat’. Het assortiment werd fors uitgebreid. Voortaan kan je er ook terecht voor dagvers brood, groenten en seizoensfruit, dagschotels, vegetarische gerechten en kazen. “Klanten kopen liefst alles op één adres”, legt Cindy uit.

Cindy Vanhee was in de wieg gelegd om slager te worden. Haar ouders startten in 1973 Slagerij Vanhee-Landuyt op de hoek van de Meensesteenweg en de Sint-Jozefsstraat. Eind jaren 80 werd die herdoopt tot Keurslager Ides en sinds 1995 zijn Cindy en haar man Benny Keirsebilck actief in de zaak. In 1999 namen ze de slagerij officieel over. “Ik zou direct weer dezelfde keuzes maken in het leven”, zegt Cindy. “Op mijn 12de wou ik al naar de slagersschool, maar ik mocht niet want toen was dat echt nog een mannenstiel. Maar de dag dat ik me uiteindelijk inschreef voor de slagersschool is en blijft één van de mooiste uit mijn leven.”

Bakkerij in straat stopte

Met Benny vond ze een partner die even gepassioneerd is door het vak. Samen schrijven ze nu een gloednieuw hoofdstuk voor de slagerij, die ondertussen 46 jaar bestaat. “Eigenlijk waren we van plan om pas volgend jaar het nieuwe concept te introduceren, maar alles kwam in een stroomversnelling toen we hoorden dat Bakkerij Nollet, hier iets verderop in de straat, er na 82 jaar mee ophield. Wij waren er sowieso al van overtuigd dat onze klanten graag tijd winnen en daarom al hun producten het liefst op één adres kopen. Brood aanbieden was aanvankelijk niet ons plan, maar door het einde van Bakkerij Nollet kunnen we nu ook die leemte invullen.”

Gerijpt vlees

De winkel heropende als Keurslager ‘The place 2 meat’ nu zaterdag 20 juli. Het interieur kreeg een volledige make-over en Benny en Cindy opteerden ook voor een nieuwe naam die perfect past bij hun nieuwe concept. “We wilden een moderne naam die de lading dekt, maar tegelijkertijd ook aangeeft dat de slagerij de basis blijft. We breiden ons aanbod zelfs uit met  gerijpt vlees zoals simmental en scottona (vlees van een jonge koe die nog geen kalveren kreeg, nvdr.). Maar vanaf zaterdag kan iedereen bij ons ook terecht voor dagvers brood, koffiekoeken, pistolets, groenten en seizoensfruit, dagschotels, vegetarische gerechten en kaas, met onder meer de streekkazen van de Rumbeekse kaasboerderij ’t Groendal. Bij alle producten staat kwaliteit voorop en alles is door ons eigenhandig voorgeproefd en geselecteerd. Door ons assortiment zo drastisch uit te breiden willen we inspelen op de verwachtingen van de klanten en gaan we mee met onze tijd. Wij zien het nieuwe concept vooral als een extra service naar de klanten. Zelf zijn we toch wel wat nerveus voor zaterdag, maar we hebben er vooral zin in.”

Meer op www.theplace2meat.be.

bron: hln

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*