GAIA voert actie met gigantische kooi

Wanneer GAIA actie voert, gaat dat doorgaans niet onopgemerkt voorbij. De dierenrechtenorganisatie trekt deze zomer rond met een gigantische kooi. Aan het einde van deze zomertournee wil GAIA 1,3 miljoen handtekeningen inzamelen en zo hun actie ‘Stop de kooien’ kracht bij zetten.

De actie is een Europees burgerinitiatief met als doel een verbod op kooien in de veehouderij. “Een leven in een kooi is geen dierwaardig bestaan”, klinkt het bij de actievoerders.

Stop de kooien

Van 25 juli tot 16 augustus trekt GAIA door België voor zijn jaarlijkse zomertournee. Op 1 augustus pootte GAIA een gigantische kooi neer, midden op de Antwerpse Meir. Passanten konden zichzelf in de kooi laten opsluiten, een foto laten maken en een handtekening zetten. Daarmee steunden ze de nieuwe campagne van de dierenrechtenorganisatie. Die staat dit jaar in het teken van ‘Stop de kooien’, een Europees burgerinitiatief met als doel een verbod op kooien in de veehouderij. Bij de aftrap van de actie in Brussel, liet olympisch atleet Kevin Borlée zich opsluiten in de kooi.

1,3 miljoen handtekeningen

“Gereduceerd tot een vlees- en broedmachine leiden deze voelende wezens een leven zonder waardigheid”, aldus voorzitter Michel Vandenbosch. “Dieren in kooien lijden ernstig: ze hebben amper ruimte om te bewegen en kunnen er hun natuurlijke gedrag niet ontplooien. Aangezien het objectief van 1 miljoen handtekeningen onlangs al werd bereikt, hebben we de lat hoger gelegd. Ons doel is nu om in Europees verband liefst al tegen het einde van deze zomer 1,3 miljoen handtekeningen te verzamelen om zo onze eis kracht bij te zetten.”
 

Bron: VILT/F&M

Beeld: GAIA

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*