Pluimveeslachthuis in Torhout is failliet

Pluimveeslachterij Lammens uit Torhout is maandag failliet verklaard. Dat bevestigt curator Serge Carton aan persagentschap Belga. Daardoor verliezen 165 mensen hun baan. Verscheidene geïnteresseerde partijen bekijken een overname, aldus de curator.


Eind december diende het slachthuis drie weken de deuren te sluiten wegens een salmonellabesmetting. “Het bedrijf heeft de naweeën daarvan lang meegesleept. Er waren de laatste weken ook betalingsmoeilijkheden”, aldus de curator. Momenteel ligt het bedrijf stil.

Financiële problemen én salmonella

Aanleiding voor het faillissement van het West-Vlaamse familiebedrijf zijn financiële problemen. Die zijn er al langer dan de moeilijkheden die het bedrijf ervoer bij het onder controle krijgen van salmonella. In juni vorig jaar ontsloeg het bedrijf 80 van zijn 240 werknemers. De vakbonden wisten dat het bedrijf in “zeer moeilijke papieren” zat, aldus Marnik Willaert van ACV Voeding en Diensten. Het bedrijf had eerder al bescherming tegen schuldeisers gekregen. Rond de jaarwisseling trok het Voedselagentschap tijdelijk de slachtvergunning in vanwege het aanslepen van de problemen met salmonella.

Productie terug opstarten

De vakbond wijst naar het management. “Er zijn fouten gemaakt”, vindt Willaert. Verscheidene geïnteresseerde overnemers hebben zich wel al aangemeld. Het zou de bedoeling zijn de productie zo snel mogelijk weer op te starten, mogelijk al volgende week, aldus nog de curator. Dat zou in eerste instantie met een 80-tal werknemers gebeuren.

Bron: Belga / VILT

Beeld: Lammenspoultry.eu

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*