Oproep tot het ondertekenen van een petitie: reserveer traditionele vleesspecifieke benamingen alleen voor vleesproducten!

Er ligt een Europees wetsvoorstel op tafel ter bescherming van vleesproducten zodat vegetarische producten NIET naar vlees genoemd kunnen worden.

Volgens de Landsbond der Beenhouwers mag de verwijzing naar een vorm wel, (b.v. rollade) maar een verwijzing naar een spierstuk of een diersoort kan evenwel niet. “Wat volgens ons bijvoorbeeld niet kan is vegetarische ham, veganistische kipstukjes, vegetarisch spek”, aldus de Landsbond.

De vegan lobby heeft allerlei initiatieven genomen om dit wetsvoorstel te kelderen, onder meer door petities.

“Voor alle duidelijkheid: dit is geen petitie tegen vegetarische producten. Dit is enkel een petitie ter bescherming van de authentieke vleesproducten.”

Duidelijker voor de consument

De consument moet zijn keuze kunnen baseren op betrouwbare informatie. De naam moet de productkenmerken weerspiegelen. Om eerlijke concurrentie en transparantie voor de consument te waarborgen, moet worden vermeden dat voor producten uit verschillende categorieën levensmiddelen dezelfde benamingen worden gebruikt.

De petitie kan via deze link worden ondertekend

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*