Bastogne: Qualibeef (ex-Veviba) straks failliet?

Qualibeef (ex-Veviba) en haar zusterbedrijf Abattoir et Marché de Bastogne hebben voor de Ondernemingsrechtbank van Luik geen verlenging van hun gerechtelijke bescherming gekregen, kondigen onze collega’s van TV Lux aan. Er is nog een stap verder gezet in de richting van een faillissement.

Zullen de twee bedrijven Qualibeef (ex-Veviba) en Abattoir et Marché de Bastogne binnenkort failliet gaan? Na een juridische reorganisatie van drie maanden hoopten de twee bedrijven deze maatregel te kunnen verlengen. Maar de vennootschapsrechtbank van Luik, afdeling Neufchâteau, heeft anders beslist. De twee bedrijven hebben geen verlenging van hun gerechtelijke herschikking gekregen, ondanks de gunstige adviezen van de zaakwaarnemer, de rechter-plaatsvervanger en het parket, zoals aangekondigd door onze collega’s van TV Lux.

Negatief

De rekening van Qualibeef staat in het rood en toont een bedrijfsresultaat dat een verlies van vijf miljoen euro laat zien, na het vleesschandaal dat in 2018 uitbrak. Ook de schuld bedraagt enkele miljoenen euro’s.
Verliezen van meer dan 1,6 miljoen euro of meer

De rechtbank heeft in haar uitspraak een aantal problemen aan de orde gesteld: de nog steeds op de diepvriezers aangebrachte Afsca-zegels en de begin 2019 verzamelde gegevens, die alarmerend waren. De gecumuleerde verliezen voor het begin van het jaar bedroegen meer dan 1,6 miljoen euro.

Tegen de beslissing van de rechtbank van de Vennootschap kan geen beroep worden aangetekend.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*