Slagerij Oriental opnieuw open na beschuldigingen over slechte hygiëne

Twee dagen nadat slagerij Oriental in Aalst gesloten werd door problemen met de voedselhygiëne, kon de beenhouwerij alweer de deuren openen. Volgens de uitbater was er nooit echt een probleem.

Slagerij Oriental, aan de Dendermondsesteenweg in Aalst, werd op vrijdag 17 mei gesloten nadat een vrachtwagen met bedorven vlees dat bestemd was voor de zaak in beslag werd genomen. Twee dagen daarna opende de beenhouwer opnieuw de deuren.

De zaakvoerder geeft nu ook zijn versie van de feiten. “Een vrachtwagen zou vrijdag ons vlees uit Spanje leveren”, zegt de man. “Onderweg ontstond er echter een probleem in de koelcel van het voertuig. Bij een controle in Antwerpen werd besloten dat het vlees vernietigd moest worden. Wij gingen daarmee akkoord en hebben dan ook nooit vlees aangenomen dat niet voldoet aan de normen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).”

“Naar aanleiding van het incident kwam het FAVV bij ons langs om te controleren of we alle regels volgen, maar op dat moment was er een probleem met onze koeltoog waardoor we onze zaak tijdelijk moesten sluiten. De dag nadien kwam een technicus het defect herstellen. Vervolgens hebben we het FAVV opnieuw gecontacteerd.”

“Op het moment van de controle door het voedselagentschap was onze koeltoog defect”

“Het Agentschap kon vaststellen dat alles in orde was, waarop we de zaak opnieuw konden openen. De slagerij houdt dus absoluut rekening met de normen die het FAVV oplegt.”

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) bevestigt dat het voedselagentschap opnieuw is langsgeweest om de zaak te keuren. “Ik heb het document daarvan nog niet kunnen inkijken”, zegt D’Haes. “Maar als de zaak over de nodige toelatingen beschikt, kan ik daar niet in tussenbeide komen.”

Het Nieuwsblad

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*