Cannabisslager vrij onder voorwaarden

De slager uit Moere die betrokken raakte bij een cannabisplantage op de boerderij van zijn ouders in Zevekote mag naar huis.

De speurders ontdekten in maart eerder bij toeval een cannabisplantage in een schuur op een boerderij in de Haelinckstraat in Zevekote bij Gistel. Aanvankelijk werd het koppel dat er woonde opgepakt, maar na verhoor mochten de twee beschikken.

Hun zoon Nico D., die een slagerij in een dorp iets verderop uitbaat, werd wel aangehouden door de onderzoeksrechter. Volgens de speurders speelde hij dan ook een cruciale rol in de plantage.

De politie was de plantage met 2.400 planten wel al op het spoor. Maar toen er brand in de schuur uitbrak, werden ze op snelheid gepakt. Het waren namelijk Nederlanders die de plantage onderhielden en de planten nadien vervoerden. De spilfiguren werden echter door de brand zelf gealarmeerd en zijn voorlopig spoorloos.

De speurders gaan er wel van uit dat Nico D. de schuur verhuurde en maar al te goed wist wat er precies gaande was. Iets wat de man zelf nog steeds ontkent.

“Zijn verklaringen blijven dezelfde”, zegt zijn advocaat. “Hij is de voorbije maand eigenlijk niet meer verhoord over de zaak.”

De raadkamer besloot om Nico D. onder voorwaarden vrij te laten. Hij mocht de gevangenis dinsdagavond dan ook verlaten. De kans dat hij opnieuw aan de slag gaat in zijn slagerij, is echter klein.

Bron: Het Nieuwsblad

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*