Amay: een fijne Italiaanse kruidenierswinkel op de Ferme du Sart

Op 7 juni opent een Italiaanse delicatessenzaak haar deuren in het hart van de stad Amay, in de Ferme du Sart in Ampsin. Achter dit gastronomische project schuilt Dante Pin (54), een grafisch ontwerper van opleiding en verliefd op zijn land van herkomst, Italië, en zijn Italiaanse partner Manuel Celotto.

“Naarmate ik ouder word, voel ik me steeds dichter bij Italië en alles wat het te bieden heeft. Van daaruit wilde ik, door zelf terug te keren naar mijn roots, iedereen Italiaanse kwaliteitsproducten van kleine boeren en ambachtslieden in mijn regio, Veneto, aanbieden”, zegt de manager.

Bianca Collina

Om bij te dragen aan het project, verkoopt Dante een groot deel van de producten onder haar eigen merk, Bianca Collina, onder verwijzing naar de heuvels van Prescecco en de omliggende Amay en wit voor de ambachten. Met de hulp van Anaïs Cokaiko, haar medewerker, hebben ze alle verpakkingen ontworpen en vormgegeven om de kwaliteit van de geselecteerde producten weer te geven. Zo vinden we oliën uit zijn geboortestreek, balsamicoazijn, antipasti, meel voor pizza’s en pasta’s, pasta, wijnen, koekjes, sauzen maar ook vleeswaren, kaas, gedistilleerde dranken en jam net zo lekker als ze origineel zijn. “Tijdens de proeverijen hebben we al zeer goede feedback gekregen op onze spirits en onze prescecco. Jams zijn ook verkrijgbaar met atypische smaken zoals mierikswortelappel, asperges of paardenbloem. We hebben ook guanciale, het vlees dat gebruikt wordt voor echte carbonara pasta,” voegt Dante eraan toe. In het kader van een ecologische bekommernis doet de kruidenierswinkel Bianca Collina er alles aan om de impact op het milieu te verminderen, zowel door het vervoer van goederen als door het gebruik van glazen, houten of kartonnen verpakkingen.

Opening

De kruidenierswinkel opent zijn deuren op 7 juni met zijn e-shop (www.bianca-collina.com). De balie is toegankelijk op afspraak van maandag tot en met vrijdag van 8u tot 18u en op zaterdag van 10u tot 16u. Voor meer informatie, bezoek de Bianca Collina Facebook-pagina of bel 0486/997.800.

LA.MA.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*