Een echte hipster gaart zijn vlees in de composthoop

Groot stuk vlees langzaam garen in de composthoop

Dertig duo’s staan aan de start van het tweede seizoen van Grillmasters, de afvallingsrace waarin Peter De Clercq en Seppe Nobels op zoek gaan naar de beste grillers van Vlaanderen. Uiteraard zijn dat twintig duo’s te veel, dus kan er nog aardig wat kaf van het koren. Aan creativiteit geen gebrek: er wordt zelfs menapisch varken opgediend, een soort die dateert van de Kelten. Anderen serveren dan weer ‘dronken kip’, bitterballen van witloof en breydelham, Filipijnse kip die op smaak is gebracht met limonade, Griekse hamburgers en köfte met een stevige schep zout.

Grillmasters op de composthoop

Sammy en Liza uit Hoeilaart wagen zich aan een ‘bistecca alle compostino’: hun stuk vlees heeft, weliswaar driedubbel verpakt, traag mogen garen in een composthoop en is gegrild op het rooster van een sterfputje dat voor Sammy een bijzondere betekenis heeft. Het experiment met de composthoop doet de oogjes van Seppe Nobels blinken: “Dit is de max. Dit is de eerste keer in dit programma dat ik iets bijleer van een kandidaat.”(tdl)

Grillmasters, Vier, 20.35 uur

Bron: Het Nieuwsblad

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*