GAIA moet sorry zeggen tegen Poule & Poulette

Het pluimveebedrijf dat door dierenrechtenorganisatie GAIA via undercoverbeelden van dierenverwaarlozing werd beschuldigd, levert niet aan restaurantketen Poule & Poulette. GAIA uitte donderdag forse kritiek op de restaurantketen en excuseerde zich vrijdag voor de vergissing. Poule & Poulette betreurt de imagoschade, maar zegt voorlopig geen klacht in te dienen tegen GAIA. Meer nog, de keten wil met GAIA samenwerken om het welzijn van hun kippen te verbeteren.

GAIA bracht undercoverbeelden uit om aan te klagen dat restaurantketen Poule & Poulette, een restaurantketen met zeven filialen in Vlaanderen en Brussel, zijn beloftes niet nakomt. Het bedrijf zegt “als een moederkloek” te waken over de hele voedselketen en belooft “ambachtelijke, gezonde en kakelverse Belgische kip”. GAIA sprak van leugens en consumentenbedrog. Nu erkent GAIA dat het een vergissing heeft gemaakt. “We hebben met de mensen van Poule & Poulette samen gezeten en na zorgvuldige analyse van de beelden, blijkt dat we ons vergist hebben met een ander pluimveebedrijf in de regio van Deinze. Ons onderzoeksteam heeft een fout gemaakt”, klinkt het.

Poule & Poulette betreurt de onterechte imagoschade maar zal voorlopig geen klacht indienen tegen GAIA. De restaurantketen wil verder werken met de dierenrechtenorganisatie aan het welzijn van hun kippen. “We willen ons blijven inzetten om op een verantwoorde en duurzame manier kippen aan te kopen. Maar dierenwelzijn is niet onze enige kernwaarde. We vinden ook de traceerbaarheid van de kippen, het feit dat het om Belgische kippen gaat en dat ze in de kwekerij gezond voer krijgen, belangrijk”, aldus de restaurantketen.

“Dat is een serieus engagement dat we appreciëren. Zeker als het resultaat is dat de kippen er beter van worden”, reageert Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA, op het voornemen van Poule & Poulette.

Bron: Belga/eigen verslaggeving

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*