Veviba: FAVV /AFSCA en justitie versterken hun samenwerking

Een omzendbrief versterkt de samenwerking tussen FAVV/AFSCA en Justitie na het Veviba-schandaal, dat verschillende tekortkomingen aan het licht had gebracht, met name in de communicatie tussen de verschillende autoriteiten, meldt het La Dernière Heure op donderdag.

Een nieuwe omzendbrief definieert nu duidelijk de samenwerking tussen het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV/AFSCA) en de gerechtelijke overheden op het vlak van gezondheidsrisico’s, belast met de voedselveiligheid, bevestigt Denis Ducarme (MR). “Een van de lessen van de Veviba-fraude was het belang van het verduidelijken van de relatie tussen justitie en de fasfc om de uitwisseling van informatie te vergemakkelijken en elkaars rol in fraudezaken beter te definiëren”, aldus de minister.

De omzendbrief moet dus de consumentenbescherming en de fraudebestrijding versterken. Aan de FAVV-kant moet een kleurcoderingssysteem het mogelijk maken de ernst van de gevallen te beoordelen.

Indien er geen sprake is van een ernstig en onmiddellijk gevaar voor de voedselzekerheid, moet de zaak binnen drie maanden voor advies worden doorverwezen.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*