Tips van Europees wereldkampioen Christophe Deom om succesvol te barbecuën

De Belg Christophe Deom uit Libramont, werd vorig jaar eerste Europeaan op het Wereldkampioenschap Barbecue in Memphis. Hij gaf aan de redactie van La Meuse deze vijf tips om van uw barbecue een succes te maken.

Libramontois die 1ste uit Europa werd op het Wereldkampioenschap Barbecue in Memphis , geeft ons zijn vijf tips om van uw barbecue een perfect succes te maken.

1 Koop bij plaatselijke slagers en probeer ook eens gerijpt vlees

Alvorens uw gasten uit te nodigen voor een barbecue eventjes enkele goede tips. Een eerste advies, die ook de lokale bevolking ten goede zal komen: “De kleine slagers in uw dorp of stad kan u adviseren en begeleiden bij de aankoop van uw vlees voor uw barbecue. “Nog een advies van de koning van de barbecue, durf rijp vlees te eten. “Het is de beste barbecue”, zegt Christophe Deom. “Rijp vlees is veel zachter. Tijdens de rijping in een rijpingskast zal het op natuurlijke wijze verbeteren en verzachten. De prijs is ongeveer 40€ per kilo duurder, maar je moet het in perspectief zien. 250g vlees, dat is tien euro per persoon, is goedkoper dan een pizza! En u zult de onbetwiste koning van de barbecue zijn door deze aan uw gasten op te dienen. »

2 Hoe de barbecue aansteken en een optimale warmte bereiken bij het garen

Om uw barbecue aan te steken, heeft ieder zijn eigen techniek. Klein hout, krantenpapier, aanmaakblokjes, alle technieken zijn goed om uw houtskool te laten gloeien. “Kokosnootbriketten zijn ook een goed alternatief’, voegt de barbecuekoning toe. “Wat heel belangrijk is, is te wachten op de juiste tijd om met het barbecueën te beginnen. De sintels moeten wit zijn en er mogen geen vlammen te zien zijn. Op deze manier kan de smaak van het vlees of de vis aan de buitenkant bewaard worden en het sappige binnenin behouden worden. »

3 Kruiden, de sleutel tot een succesvolle barbecue – het geheim van de barbecuekoning

Dit is een van de geheimen van de barbecuekoning voor een succesvolle barbecue. “Kruiden zijn essentieel”, legt hij uit. “Kies hiervoor voor grof zeezout, zwarte peper, aromatische kruiden en olijfolie. Heel belangrijk, je moet je vlees 15 minuten voor het koken op smaak brengen. Het zout zal in het vlees doordringen en tegelijkertijd de periferie/buitenkant uitdrogen en een laagje vormen om het sap te bewaren. Olijfolie maakt het mogelijk om hoge kooktemperaturen te weerstaan. Het afkruiden tijdens het bakken zelf is erg slecht, omdat het vlees niet de smaak van specerijen zal opnemen!

4 De juiste temperatuur bereiken in de kern van het vlees is noodzakelijk voor het goed afbakken van vlees en vis

Een van de angsten van de persoon die verantwoordelijk is voor het bakken is altijd om niet alles voldoende te bakken of het vlees te verbranden. Om dit te verhelpen heeft onze professioneel de wonderoplossing. Investeer in een kleine culinaire kernthermometer. Een zeer nuttig instrument dat tussen de 15 en 40 euro kost. Hierdoor kon je het koken van binnenuit controleren zonder dat je het vlees hoeft te snijden. “De “juiste” manier om te bakken voor rundvlees en tonijn is 50 graden tot de kern, voor wit vlees en witte vis 60 graden tot de kern. Door deze temperatuur te regelen, heeft u een perfect bakresultaat, ongeacht de grootte van het stuk. “Christophe Deom’s laatste advies met betrekking tot grote stukken vlees…. “Zoals vlees met been of ribben. Het vlees moet drie minuten rusten voordat het wordt voorgesneden. Dit is om de sappen en smaken eventjes te laten doortrekken.

5 Welke bijgerecht past bij uw barbecue? Enkele originele ideeën

“Om uw barbecue te begeleiden, is er de klassieke aardappel gekookt in de sintels in aluminiumpapier. Leuke tip: omring die patat met een sneetje gerookt spek en breng op smaak met aromatische kruiden,” legt Christophe uit. “U kunt ook plakjes of stukjes verse ananas grillen om de borden te garneren. Het is erg origineel en smaakvol. Tot slot, een kleine spies van gegrilde groenten met courgette, aubergines, uiensplinter, paprika’s, …”… Wat sauzen betreft, beveelt de barbecue profesional de traditionele béarnaise of een roquefortsaus aan. “Er is ook de klassieke knoflookboter of meer originele varianten zoals kerrieboter of citroenboter. »

Source: La Meuse

Vertaald met www.DeepL.com/Translator/F&M

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*