Australische peuter van vegan-ouders woog aan 19 maanden 5 kg, had geen tanden, leed aan rachitis …

De peuter die door haar veganistische ouders zo verhongerde dat zij aan 19 maanden nog geen tanden had en niet kon opstaan is nu zwaarlijvig. Haar verzorgster meent dat ,,het is alsof ze nu calorieën opslaat voor het geval dat zij die in de toekomst nodig zou kunnen hebben.

Het ondervoede kind, dat gevoed werd met een dieet op basis van haver en rijstmelk, was ‘weerloos en niet in staat zich te beschermen’ tegen haar moeder en vader gedurende de eerste 19 maanden van haar leven. Details van de verwaarlozing van de Australische peuter werden onthuld in Sydney’s Downing Centre District Court op donderdag 2 mei tijdens een hoorzitting voor haar ouders.

Botaandoening

De rechtbank kreeg te horen dat het kind, nu drie jaar oud, geen medische dossiers had na haar geboorte en dat de buren niet eens wisten dat ze bestond.

Haar moeder en vader (32 en 35 jaar oud) voedden het meisje op met een dieet dat zo weinig basisvoedingsstoffen bevatte, dat het meisje rachitis ontwikkelde, een degeneratieve botaandoening die werd veroorzaakt door een tekort aan essentiële voedingsstoffen.

Ze hebben toegegeven dat ze er niet in geslaagd zijn om voor hun kind te zorgen, waardoor het ernstig gewond is geraakt.

De ouders van een ondervoede peuter pleitten schuldig aan het veroorzaken van haar ernstige verwonding.


Aan 19 maanden, woog het kind minder dan 5kg (11lbs) en keek als een drie-maanden-oud kind.

Politie

Toen de politie het kind uit haar van haar ouders huis verwijderde, leed ze aan rachitis… De rechtbank hoorde dat het kind nu zwaarlijvig is en ‘opvalt’ ten opzichte van andere kinderen van haar leeftijd.

Het openbaar ministerie vraagt vijf jaar gevangenis voor deze ernstige kinderverwaarlozing …

Lees hier meer over in de Daily Mail

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*