Iffa: Young Butchers’s Competition gewonnen door het Nederlandse team!

Nederland wint allerlaatste Young Butchers’s Competition

Tessa Moerland (l) en Josja Haagsma geflankeerd door het begeleidende team.

Het Nederlandse team, bestaande uit Josja Haagsma en Tessa Moerland, heeft de International Young Butchers’ Competition (IYBC) gewonnen. Tijdens de spannende prijsuitreiking op 5 mei in Frankfurt bleek niet alleen dat Nederland goud won maar ook dat de Friese Josja Haagsma eerste in het persoonlijk klassement werd met zes bekers. De Westlandse Tessa Moerman werd derde in het persoonlijk klassement en kreeg 5 bekers voor haar prestaties.

De prijsuitreiking is een feestje om te zien voor de toeschouwer. Bij elk onderdeel wordt de top drie bekendgemaakt, waar keer op keer een Nederlandse dame bij betrokken is. Alle emoties van blijdschap tot ongeloof passeren de revue bij het Nederlandse team.

Ongeloof

Josja Haagsma werd derde op het onderdeel; uitbenen, vliezen en verdelen. ‘Ik dacht dat kan niet! Dit is bij uitstek een onderdeel waar de jongens altijd goed in scoren. Het is eigenlijk geen vrouwending, maar nu heb ik bewezen dat vrouwen dit ook kunnen’, zegt ze enthousiast.

Tessa Moerland

Josja Haagsma (l) en Tessa Moerland behaalden een gedeelde eerste plaats bij het onderdeel bereiden en presenteren van een barbecueschotel.

Partijgenoot Tessa Moerland kreeg onverwachtse beker mee naar huis. Zij werd eerste bij de verrassingsopdracht, waarbij ze een stuk buikspek kreeg om te verwerken. ‘Ik ben meerdere keren in tranen uitgebarsten tijdens de trainingen, omdat ik deze opdracht zo moeilijk vond. Je weet niet waar je mee te maken krijgt tijdens de wedstrijd. Dat ik juist dit onderdeel heb gewonnen kan ik met mijn hoofd niet bij’, zegt Moerland met tranen in haar ogen.

Trots

Ad Bergwerff, waarnemend voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagers, sprak vol trots over de resultaten van het Nederlands team. ‘Het was weer een spannende wedstrijd. Fantastisch om te zien dat je hier een combinatie van vakmanschap, ambacht en creativiteit ziet. En wat ons team betreft, echt girlpower! De toewijding en het enthousiasme waarmee de disciplines werden uitgevoerd getuigen zonder uitzondering van de passie voor het slagersvak. En dat uit zich in de gewonnen prijzen. Ik loop al een aantal jaren mee bij deze wedstrijd en het was altijd mijn wens dat een Nederlandse dame ging winnen. Dat is nu gelukt, met twee meiden zelfs!’

Bron: Vleesmagazine

Bron: facebook Josja Haagsma

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*