Beyond Meat® lanceert de Beyond Burger™ in België

De beroemde Californische plant-based burger zal verkocht worden in Delhaize en Albert Heijn

Beyond Meat, een toonaangevende producent van plantaardig vlees, kondigt vandaag de lancering aan van zijn Beyond Burger™ in België. De Beyond Burger is ‘s werelds eerste plantaardige burger die ontworpen is om aan dezelfde eisen als een rundvleesburger te voldoen, op het gebied van bereiding en look and feel. De burger bevat geen gluten, soja of genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) en zal beschikbaar zijn in Delhaize vanaf 25 april en in Albert Heijn vanaf 29 april.

DE PLANTAARDIGE BURGER DIE ERUITZIET, PROEFT EN BEREID WORDT ALS EEN HAMBURGER VAN RUNDVLEES 

Geprezen als een modern wonder van vlezigheid, is de Beyond Burger de eerste plantaardige burger die zoveel weg heeft van vlees dat hij verkocht wordt in het vleesschap in de supermarkten wereldwijd. De Beyond Burger levert de sappige, heerlijke ervaring van rundvlees, maar komt met de gezondheids- en milieuvoordelen van plantaardige voeding.

De Beyond Burger bestaat uit dezelfde kern ingrediënten als vlees – eiwitten, vetten, sporenelementen en water – en wordt gemaakt met behulp van eenvoudige verse plantaardige ingrediënten. Erwten zorgen voor de eiwitten, bieten voorzien de burger van de vlezige rode tint en kokosolie en aardappelzetmeel zorgen voor de bite en de sappigheid.  Het resultaat is een opmerkelijke plantaardige burger die 20g eiwitten bevat en minder verzadigde vetten dan een traditionele rundvleesburger. Daardoor is het de perfecte vleesvervanger voor een groeiend consumentensegment dat opzoek is naar voedzamere en ecologisch duurzame eiwitopties. Recente data van een Amerikaanse supermarktketen geven aan dat meer dan 90% van het winkelend publiek dat de Beyond Burger kocht, ook vlees van dierlijke oorsprong in hun winkelmandje had, wat de adoptie onder vleeseters en flexitariërs aantoont. 

“Delhaize en Albert Heijn delen onze passie voor het aanbieden van innovatieve voedingsproducten en het vergroten van de toegankelijkheid van plantaardig vleesproducten van hoge kwaliteit. We zijn verheugd om de Beyond Burger op de Belgische retailmarkt te introduceren, zodat lokale consumenten heerlijke verzadigende burgers kunnen blijven eten en tegelijkertijd profiteren van de extra gezondheids- en milieuvoordelen van plantaardig vlees” aldus Seth Goldman, Executive Chairman van Beyond Meat.

De Beyond Burger zal eind april beschikbaar zijn in het vleesschap bij Delhaize en Albert Heijn. Door over te schakelen van dierlijk naar plantaardig vlees creëert Beyond Meat een hartige oplossing die bijdraagt aan de bestrijding van vier groeiende problemen die aan de veehouderij worden toegeschreven: de menselijke gezondheid, de klimaatverandering, de beperkingen van de natuurlijke hulpbronnen en het welzijn van dieren. Op de almaar groeiende lijst van investeerders en ambassadeurs staan onder andere Kyrie Irving, Chris Paul en DeAndre Hopkins. Chris Paul, die in de laatste Go Beyond videoverscheen, geniet na elke wedstrijd van een Beyond Burger als onderdeel van zijn herstel routine. 

DE OFFICIËLE LANCERING VAN DE BEYOND BURGER IN BRUSSEL

De Beyond Burger werd officieel gepresenteerd tijdens een launch evenement dat dinsdagavond werd georganiseerd in restaurant Cospaia, te Brussel. Een select gezelschap journalisten en influencers kreeg de kans om deze plantaardige burger te ontdekken. Paul Delrez, Brusselse chef-kok die zijn talent demonstreerde in de befaamde kookshow Top Chef, bereide de Beyond Burger voor meer dan 20 aanwezigen.

“De Beyond Burger is een geweldig product en erg gemakkelijk te bereiden. Het smaakt zoals een traditionele burger en het bietensap in de burger zorgt ervoor dat de burger zelfs kan ‘bloeden’. Deze burger is ideaal voor een homemade gerecht en kan zelfs in een professionele keuken gebruikt worden. De Beyond Burger zal gemakkelijk een plaatsje vinden in mijn restaurant en ik ben ervan overtuigd dat het de Belgische consumenten zal verleiden die steeds meer zorg besteden aan het voedsel dat ze eten en de ingrediënten die zij op hun bord leggen’, legt Paul Delrez, chef van het Brusselse restaurant La Guinguette en Ville, uit.

For retailers and restaurants interested in carrying the Beyond Burger, Beyond Meat is distributed in Belgium by Zandbergen World’s Finest Meat.

Volg Beyond Meat op hun social media kanalen voor de laatste product updates en promoties: InstagramTwitter en Facebook

1 Comment

  1. Dit is een revolutie in vegetarische voeding.
    Wie nu nog een vleesburger wil eten is van slechte wil.
    De labo gekweekte hamburger is hiermee volledig achterhaald.
    Nu nog een alternatief voor zwarte boerenpens (met appelmoes), ik kijk er naar uit.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*