McDonald’s komt in verweer tegen onterechte berichtgeving over rundvlees

Zo nu en dan verschijnen posts op social media waarin wordt gesuggereerd dat er conserveringsmiddelen in de rundvleesburgers van McDonald’s zitten, constateert het bedrijf. Onterecht vindt McDonald’s dat vandaag een nieuwe campagne begint waarin het bedrijf in het verweer komt tegen de onterechte berichtgeving.

De nieuwe campagne heet Meat Tweets. Deze is erop gericht mispercepties over het gebruik van conserveringsmiddelen in de rundvleesburgers weg te nemen.

‘Onze rundvleesburgers bevatten géén conserveringsmiddelen’, zegt Eunice Koekkoek, Manager Corporate Communicatie McDonald’s Nederland. ‘Conserveringsmiddelen zijn namelijk helemaal niet nodig. De pure rundvleesburgers worden direct diepgevroren tot -18 graden Celsius. Vervolgens transporteren we de rundvleesburgers diepgevroren naar de restaurants, waar we ze grillen en serveren voor directe consumptie van onze gasten.’

Puur rundvlees  

De rundvleesburgers van McDonald’s bestaan uit honderd procent puur rundvlees van de voorste delen en de flanken van een rund en daar wordt na het grillen in de restaurants alleen een beetje peper en zout aan toegevoegd. ‘We hebben niets te verbergen’, vervolgt Koekkoek,. ‘Regelmatig geven we een kijkje in de keten en keuken. Open communiceren over de herkomst en kwaliteit van onze producten en het productieproces hoort daar ook bij.  Met Meat Tweets hebben we er nu voor gekozen om mispercepties op een authentieke en originele manier weg te nemen.’

Tweet-campagne

In de Meat Tweets video’s worden medewerkers van de duitste fabriek OSI Food Solutions Europe in hun eigen omgeving onvoorbereid geconfronteerd met deze social mediaberichten. Ook laten de medewerkers het productieproces van de rundvleesburgers in de fabriek zien om te demonstreren hoe het echt zit.

Bron: Voeding NU

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*