Nieuwe Garden Gourmet ‘Incredible Burger’ is vegan, bevat weinig vet én doet niet onder voor vleesburger

Minder vlees eten past perfect in een evenwichtige levensstijl én komt de planeet ten goede. Toch staat er in veel huishoudens nog dagelijks vlees op het menu. Waarom? De bestaande vegetarische of veganistische alternatieven voldoen voor veel flexitariërs en verstokte vleeseters niet aan de verwachtingen. De ‘Incredible Burger’ van Garden Gourmet brengt daar verandering in. De burger is 100% plantaardig, maar hij wordt rauw verkocht zoals een vleesburger en bereid in de pan, in de oven of op de BBQ. Hierdoor heeft hij de hartige smaak, de sappigheid, de textuur, het uiterlijk en zelfs de geroosterde geur van een klassieke burger. Met het BBQ-seizoen voor de deur heeft de Garden Gourmet ‘Incredible Burger’ alle troeven in huis om zelfs de meest verstokte vleesliefhebbers te verleiden!

Smaak is bijna identiek aan runderburger

De lekker sappige Garden Gourmet ‘Incredible Burger’ is het resultaat van een jarenlange intensieve samenwerking tussen levensmiddelentechnologen, wetenschappers en culinaire chefs, gespecialiseerd in alternatieve eiwitten. Natuurlijke eiwitten uit soja en tarwe garanderen de sappige textuur en kokosolie zorgt voor het gemarmerde aanzicht. Zo verschilt deze revolutionaire veggie burger, waarin 30 jaar kennis en ervaring gebundeld zit, nauwelijks van een runderburger. Het is bijna niet te geloven dat hij veggie is! Hij maakt zelfs het sissend geluid van een klassieke burger tijdens het bakken, maar onderscheidt zich door zijn lage vetgehalte zowel van andere groenteburgers als van de vleesvariant.  

Liefde voor veggie wekken

De missie van Garden Gourmet is om mensen verliefd te doen worden op veggie eten. Steeds meer mensen zijn op zoek naar lekkere plantaardige alternatieven om zich zo een flexitarisch dieet aan te meten. Het is dus belangrijk om te blijven investeren in goede veggie opties, die verrassend en vooral smaakvol zijn. “Plantaardig voedsel is steeds populairder geworden omdat consumenten naar verschillende manieren kijken om hun eiwitinname in evenwicht te brengen en de ecologische voetafdruk van hun voeding te verlagen. De lancering van de Garden Gourmet ‘Incredible Burger’ onderstreept Nestlé’s toegenomen focus op authentieke, plantaardige voeding”, aldus Quentin Clermont, Business Manager Food Division van Garden Gourmet.

‘Incredible Burger’ van Garden Gourmet met sappigheid, textuur, uiterlijk en bakgeur van klassieke burger verlaagt fors de drempel naar veggie en vegan voor flexitariers

Innovatief en even lekker

Met de lancering van de ‘Incredible Burger’ maakt Garden Gourmet een breder publiek warm om hun eetpatroon uit te breiden met plantaardige opties. “Vegetarische alternatieven moeten toegankelijk zijn voor alle consumenten. De Garden Gourmet ‘Incredible Burger’ is in dat opzicht een belangrijke doorbraak, omdat hij volledig dezelfde ervaring biedt als de vleesvariant. Zo verlaagt hij de drempel naar een vegetarische of veganistische levensstijl voor alle consumenten. Deze innovatieve burger bewijst dat minder vlees niet minder lekker hoeft te zijn!”, aldus Quentin Clermont.

De 100% plantaardige ‘Incredible Burger’ van Garden Gourmet voldoet volledig aan de Nestlé’s Nutrition Foundation* normen en bevat: 183 kcal 9.2 gram vet 4 gram verzadigde vetten 5.5 gram koolhydraten 2,1 mg ijzer 17 gram eiwitten 5 gram vezels 1 gram zout per 100 gram * Nestlé heeft een systeem ontwikkeld dat gebaseerd is op voedingswetenschappelijke en volksgezondheidsaanbevelingen om de voedingswaarde van voedingsmiddelen en dranken te evalueren. Het systeem werd ontworpen om de productontwikkeling te ondersteunen, zodat de voedingssamenstelling van producten voortdurend geoptimaliseerd kan worden.

Melissa Nortier

Over Garden Gourmet

Garden Gourmet is marktleider voor vegetarische producten op de Belgische markt sinds 2012. Garden Gourmet wil iedereen inspireren om meer te variëren met gerechten zonder vlees. Het consumeren van meer plantaardige eiwitten en minder dierlijke eiwitten is namelijk niet alleen goed voor jou maar óók voor het milieu! Daarom ontwikkelen we voortdurend nieuwe, verrassend smakelijke vegetarische en vegan producten. Onze naam Garden Gourmet staat voor verse ingrediënten uit de tuin en voor échte smaak. Wij bieden een range aan smaakvolle producten voor iedereen die inspiratie zoekt voor een vleesloze dag. Door de uitbreiding van het assortiment met de ‘Incredible Burger’, bereikt Garden Gourmet niet enkel vegetariërs en veganisten, maar ook de meest verstokte vleeseters. U

20 Comments

 1. Bullshit propaganda… De burger is niet te vreten! Misschien met veel saus en groenten om de smaak te camoufleren, maar als je hem puur (wel gebakken) proeft is hij net als de “Vivera steaks” ronduit walgelijk. Daarbij komt deze nog eens uit een van de MINST milieubewuste bedrijven ter wereld…. Smakelijk!

 2. zelfde hier. hele keuken stinkt naar verbrand rubber
  weggegooid zo vies.
  mn hond eet nepkip van de vegetarische slager met veel smaak, maar dit eet ie niet!

 3. zelfde hier. hele keuken stinkt naar verbrand rubber
  weggegooid zo vies.
  mn hond eet nep kip van de vegetarische slager met veel smaak, maar dit eet ie niet!

 4. Gisteren geprobeerd. Qua uiterlijk en textuur heeft het inderderdaad veel weg van een rundsburger. Helaas houdt daar alle gelijkenis op.

  De smaak valt het best te omschrijven als karton dat buiten in de regen heeft liggen weken om vervolgens samengeperst te worden en op smaak werd gebracht met aromas van Pirelli en Bridgestone.

  Heb al meerdere producten uit het Garden Gourmet gamma gegeten, en sommigen zijn echt lekker, maar dit was echt niet te eten.

 5. Ik ben al 16 jaar vega (en 2 jaar vegan) en was blij verrast dat er weer een vegan burger aan het assortiment is toegevoegd. Bijna iedere maand komt er iets nieuws bij op de markt, een goede ontwikkeling.
  De reacties van de andere testers zijn wel héél negatief, want deze burger is dus juist super lekker! Vergelijkbaar met de Beyond Burger die onlangs in de schappen is gekomen, alleen dan veel goedkoper (Beyond Burger is hier in Nederland 6 euro, maar deze van Garden Gourmet rond de 3 euro). In de pan spettert hij net als echt vlees (ben ik helemaal niet gewend), de geur is tijdens het bakken inderdaad zozo maar dat doet niets af aan de smaak! De burger heeft een goede bite en smaak. Heerlijk op een hamburgerbroodje! Hij is glansrijk door de test gekomen, deze gaan we vaker kopen!
  Wellicht zijn de reacties van de andere testers hier wel van verstokte vleeseters, mensen het zal NOOIT 100% hetzelfde zijn als vlees en dat kan en hoeft ook niet, maar wij vinden de burger méér dan prima.

  • Heeft u aandelen bij garden gourmet?
   Gisteren gebakken, moeten weggooien , heel het huis stonk naar rubber.
   Dit heeft niets met “vlees eten” te maken.ook niet verstokte vleeseter zijn deze keer de schuld.
   Zeer slechte ervaring met dit product. (ik heb heel goede ervaringen met andere vegan producten)

  • Ik eet ook al lang veggie burgers, maar dit is echt ranzig. Het stinkt en smaakt slecht in tegenstelling tot de andere burgers van Garden Gourmet (die trouwens goed zijn). Hoe het bakt interesseert consumenten trouwens geen bal, hoe het smaakt is wat telt. Dit leest eerder als een fake review van iemand uit de marketing afdeling van Garden Gourmet.

 6. Grappig dat verschil in smaak. Vandaag voor het eerst gegeten. Eerder al de beyond burger maar dat vind ik meer tartaar dan een burger. Wel lekker maar niet de 6 euro waard. Dus deze nu uitgeprobeerd en eerlijk, ik vond hem echt lekker! De geur moest ik even aan wennen tijdens het bakken, maar verbrand rubber was het niet. Niet lekker, maar ook niet vies. De geur dan. De burger vond ik echt lekker.

  Tja, smaken verschillen gewoon.. Dus iedereen kan het beste de burger voor zichzelf uitproberen.

  • Heb ze in de grill bereid nog 2 min gebakken en heerlijk van gesmuld. Heb geen aandelen en pas half jaar vegetariër. Geen veganist. Ik ga ze vaker kopen. Beyond burger is ok maar f….. aan de prijs. En deze zeker zo lekker

 7. Wij hadden veel last van katten in onze tuin, na het bakken van de burgers hebben we deze in de tuin gelegd en binnen een half uur kwam er geen kat meer in de tuin. Helaas zijn ook de vogels verdwenen.

 8. Ik ga hem proberen. Maar als ik dit zo lees…..
  Ben nl niet enthousiast over de Beyond Burger. Vies chemisch luchtje tijdens het bakken. Terwijl de structuur zo prima is, jammer dus.

 9. Gisteren voor het eerst gegeten en: wow, zo lekker! Lijkt inderdaad op de Beyond Meat Burger, maar dan goedkoper. Ik schrik van die negatieve reacties.

 10. Heb ze in de grill bereid nog 2 min gebakken en heerlijk van gesmuld. Heb geen aandelen en pas half jaar vegetariër. Geen veganist. Ik ga ze vaker kopen. Beyond burger is ok maar f….. aan de prijs. En deze zeker zo lekker

 11. Bij het kopen enthousiast over deze burger, maar eenmaal aan het eten was ik echt verbaasd over de smaak, ik vond het echt niet lekker en wilde zelfs niet meer dooreten, ik heb hem gewoon weggegooid. Jammer! Ben er ook echt verbaasd over, want ik vind niet snel iets vies. Gelukkig voor hen zijn er mensen die het wel lekker vinden.

 12. Walgelijk smerige burger.
  Alsof je een luier die al een jaar in kliko lig te dampen naar binnen werk.
  Je huis stinkt de rest van de avond en als je de volgende dag je vaatwasser uitruim stink het nog.

 13. Toch maar eens geprobeerd maar daar zal het absoluut bij blijven het is simpel genoeg niet te vreten geen smaak vieze reuk tijdens het bakken en wie dit ln de markt heeft gezet moet nog heel veel leren want dit is een grote miskleun, ik zou het product onmiddellijk uit de markt halen

 14. Stinkt naar kattenvoer, bakt aan in de pan en heeft een vieze smaak en nasmaak. De vieze geur ruik je ook bij elke hap. En ook hier stinkt de keuken/woonkamer.
  Ik heb het geprobeerd om wat minder vlees te eten. Ik hou het wel bij een groenteburger of falafel van Garden gourmet die wel te eten zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*