Inbrekers met 5.000 euro sigaretten aan de haal: “We waren niet thuis wegens vakantie. Dat zal wel geen toeval zijn zeker?”

Inbrekers gingen in de nacht van woensdag op donderdag 13 & 15 april aan de haal met de volledige voorraad sigaretten van Slagerij en Voeding Mons in de Léonce Roelsstraat in Zottegem. Zaakvoerder Koen Mons schat het verlies op goed 5.000 euro.

De rest van de winkelvoorraad bleef onaangeroerd. In de privéwoning werd alles wel overhoop gehaald. De dieven verschaften zich toegang door aan de achterkant van het huis een raam uit te slaan.

“Onze privéwoning grenst aan de lager gelegen spoorlijn. Waarschijnlijk zijn ze gewoon omhoog gestapt en hebben ze zo hun weg naar winkelruimte gezocht”, zegt zaakvoerder Koen Mons. “Wij waren niet thuis, want we waren een week met vakantie. Ik denk daarom dat het geen toeval was dat de inbraak net nu plaatsvond. Volgens mij wisten de inbrekers dat de winkel een week gesloten was. Het was mijn broer die de inbraak vaststelde en ons op de hoogte bracht. Geen leuk nieuws uiteraard.”

“We kunnen gemakkelijk een nieuwe lading sigaretten bestellen, maar we zullen wel nog een pak werk hebben om alle rommel die werd achtergelaten op te ruimen. Er werden ook enkele binnendeuren geforceerd. Ze gingen erg doelgericht te werk en waren volgens mij enkel uit op sigaretten en cash geld. Gelukkig kwamen ze wat dat laatste betreft van een kale reis terug.”

Voorzitter Eendracht

“De rest van de winkelvoorraad hebben ze waarschijnlijk laten staan omdat ze die spullen moeilijker konden dragen. Het moest duidelijk snel gaan. Het kan ook zijn dat ze gealarmeerd werden door een leverancier, die hebben toegang tot het voorste deel van de winkel.”

De politie is een onderzoek gestart en laat weten dat er in nacht van woensdag op donderdag geen andere inbraken werden vastgesteld. Mons is ook voorzitter van voetbalclub Eendracht Elene Grotenberge en kreeg in die hoedanigheid twee jaar geleden ook al te maken met inbrekers. Toen werd ingebroken in de kantine van de club. De inbrekers omzeilden de veiligheidscamera’s en schakelden ook de elektriciteit uit. Ze stalen heel wat dure spullen, 500 euro cash geld en lieten een ravage achter.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*