Nederlander maakt promotie voor Antwerpse slagerij in zijn overlijdensbericht

Een Nederlands overlijdensbericht behoort tot de vreemdste die u dit jaar zal zien -en mogelijk ook het jaar daarna. De 66 geworden Albert Vooijs geeft postuum restauranttips mee. Een getipte slagerij uit Antwerpen reageert verbaasd: “Dit bericht gaan we in onze winkel hangen.”

De Nederlander Albert Vooijs overleed op 17 maart aan de gevolgen van huidkanker. “Niet treuren, ik heb geleefd!”, leest zijn overlijdensbericht, afgedrukt in de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. “Ik had hier graag nog willen blijven en was nog lang niet uitgereisd…”

Waarna een korte opsomming volgt van horecazaken die Albert tijdens zijn leven wereldwijd ontdekte, en die u bij leven ook nog moet ontdekken, aldus de overledene. Er zijn namen van zaken in Zuid-Afrika en Alberts thuisstad Rotterdam, evenals vier zaken in Antwerpen. Volgens de postume kennisgeving vind je in Antwerpen de beste millefeuille (bij chocolatier Del Rey), de beste garnaalkroketten (bij Fish a’gogo), de beste Noordzeekrabsalade (bij Domestic) en de beste filet d’anvers “ter wereld”. “Gaat u in Antwerpen naar slagerij Scaldis,” dicteert de overledene.

Bron: Het Nieuwsblad

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*