Aangehouden slager wil naar huis voor beenhouwerij

Zevekote Nico D., de beenhouwer uit Moere die in de cel zit voor zijn rol in de cannabisplantage die op een boerderij in Zevekote ontdekt werd, verschijnt vandaag vrijdag voor de raadkamer. Zijn advocaat zal de voorwaardelijke vrijlating vragen.

Moere/Zevekote –

De voornaamste reden daarvoor is dat het nodig is voor zijn beenhouwerij dat hij aanwezig is. Of de raadkamer ook op die vraag zal ingaan zal moeten blijken.

Nederlanders of toch niet?

De jongeman kwam in het vizier van de speurders nadat dinsdagmorgen brand was uitgebroken in een stal op de boerderij van zijn ouders in de Haelinckstraat in Zevekote. Daardoor ontdekte de politie per toeval ook een cannabisplantage van 2.400 plantjes. Zowel Nico D. als zijn ouders ontkennen dat ze daarvan op de hoogte waren. Ze beweren dat ze de loods verhuurden aan Nederlanders en geen idee hadden van wat er zich afspeelde.

Landbouwers

Ouders Rik D. (65) en Fientje J. (63) werden dinsdagavond na verhoor alweer vrijgelaten. De onderzoeksrechter besloot dat het niet nodig was om het koppel voor te leiden. Waarom die beslissing genomen werd, is echter niet duidelijk. “Het is niet omdat ze vrijgelaten werden, dat ze niet langer verdacht zijn of dat er geen onderzoek verder loopt”, zegt procureur Fien Maddens. “De onderzoeksrechter kan verschillende redenen hebben.” Mogelijk zit het feit dat het landbouwerskoppel heel wat dieren heeft daar voor iets tussen. (tlg)

Bron: Het Nieuwsblad

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*