De familie Verbist trekt zich terug uit de vleessector in Bastogne

De familie Verbist heeft zich voor tien jaar teruggetrokken uit alle operationele of commerciële aspecten van de vleessector in Bastogne, meldt L’Echo op woensdag. Het parket van Neufchâteau kent de gerechtelijke reorganisatieprocedure toe aan Qualibeef (ex-Veviba) en haar dochteronderneming Abattoir et Marché de Bastogne (AMB).

Het Openbaar Ministerie heeft ermee ingestemd deze procedure voor gerechtelijke reorganisatie toe te staan voor een periode van drie maanden, onder twee voorwaarden die zijn vervuld. Er is een gerechtelijke vertegenwoordiger aangewezen, die gedurende de gehele procedure de controle heeft over de werking van de procedure. Om de klanten gerust te stellen en aan te moedigen weer met Qualibeef te werken, werd de familie Verbist gevraagd om een stap terug te doen. Deze laatste stemde hiermee in.

Qualibeef (ex-Veviba) was een jaar geleden geschokt door een groot gezondheidsschandaal. Deze vleesgigant werd ervan beschuldigd de houdbaarheidsdata van bevroren vlees te hebben vervangen en resten te hebben gebruikt die ongeschikt waren voor consumptie in producten die in België werden verkocht.

Bron: Belga

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*