Slagerij Neirynck uit Egem wint goud voor ambachtelijke preskop op Festival van Varkentje

Tijdens een culinaire vakwedstrijd die in Diksmuide georganiseerd werd, behaalde slager Patrick Neirynck met zijn ambachtelijk hoofdvlees goud in de categorie ‘Beste ambachtelijke preskop’.

Patrick Neirynck begon 30 jaar geleden een slagerij aan de kerk in Egem. De zaak werd bekend in Egem en omgeving. Ze staan garant voor vers vlees, fijne vleeswaren en tal van lekkere bereidingen. Daarbovenop verzorgen ze ook evenementen en feestjes.

“Wij namen opnieuw deel aan het Festival van het Varkentje dat voor de 14de keer in Diksmuide georganiseerd werd”, vertelt Patrick. “Dat is een culinaire wedstrijd georganiseerd door de Diksmuidse slager- en traiteurschool. Daar behaalden wij goud in de categorie ‘Beste ambachtelijke preskop’. Die eervolle plaats werd gewonnen door mijn collega-slager Kurt Warnez die meehelpt in de slagerij. Al jaren maakt hij dat lekker product klaar en hij wordt er nu voor beloond.”

Geheim recept

“Ik leerde het beroep van slager tijdens mijn jonge jaren bij de boeren”, gaat Kurt Warnez verder. “Vroeger werd het vee nog vaak geslacht en daarna versneden op de boerderij zelf. Dat was mijn beste leerschool. Later volgde ik les aan de slagersschool en kwam ik bij slagerij Neirynck terecht. Het recept van hoe ik het hoofdvlees klaarmaak, zal ik natuurlijk niet prijsgeven. (lacht) Ik kan wel zeggen dat de ingrediënten zo zuiver mogelijk gehouden worden bij bereiding. Echte ambacht valt goed in de smaak bij de klanten.”

Eer voor de slagerij

“De voorbije jaren vielen wij ook al eens in de prijzen met droge worsten, ouderwetse boerenpaté en onze kaasgrillworst”, neemt Patrick weer over. “Dit is een hele eer voor de slagerij en de medewerkers. We hebben klanten die speciaal naar Egem komen om onze producten te kopen.”

(NS)

Bron: Krant van West-Vlaanderen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*