Medevoorzitter van de Landsbond komt uit La Roche-en-Ardenne

Op maandag 25 februari werd de Algemene Vergadering van de Nationale Federatie van Belgische Slagerijen gehouden, die wordt geleid door 2 covoorzitters en een stuurgroep die de verschillende Belgische provincies vertegenwoordigt.

Na 12 jaar aan het hoofd van de Landsbond wilde Jean-Luc Pottier (Franstalige medevoorzitter) zijn mandaat niet meer verlengen, zodat de opvolging openstond.

Bouillon

Op voorstel van de verschillende Waalse provincies werd Philippe Bouillon, sinds 2000 voorzitter van de Landsbond Philippe Bouillon, 52 jaar oud en gevestigd in La Roche-en-Ardenne verkozen. Hij is in de provincie Luxemburg bekend om zijn acties rond de Ardense ham en herkomsterkenning van de Ardense worst. Hij is ook vice-voorzitter van de producentenorganisatie.

Koers uitstippelen

Philippe Bouillon werkt sinds 1985 in de familiale slagerij, opgericht in 1955 door zijn vader, Michel Bouillon. Philippe Bouillon is ook bestuurder van de Belgische Kamer van Koophandel van Luxemburg en bestuurder van de SI van de stad La Roche in de Ardennen. “In deze moeilijke tijden voor de vleessector zal Philippe Bouillon de koers moeten mee bepalen tijdens de crisissen die de vleessector momenteel doormaakt,” aldus de federatie in haar verklaring.

Source: l’avenir.net

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*