De week van de slager: 22-27 april 2019

De toonbanken van de ambachtelijke slagers zijn vandaag de dag echte pareltjes. Uitbenen en versnijden zijn niet langer alleen de hoofdbezigheden van de ambachtelijke slager. De taak van de ambachtelijke slager is geëvolueerd naar die van een vakman die creatief omgaat met vlees. Het slagersvak is niet enkel meer een kunde maar een ware kunst!

Het project rond DE WEEK VAN DE SLAGER is ondertussen geëvolueerd van een regionaal project naar een nationaal evenement met ondersteuning uit de hele slagerswereld. 

Zowel de slagerijscholen als de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België, trekken mee de kar.

Atelier openstellen voor kinderen

Hoofddoel blijft uiteraard dat zoveel mogelijk ambachtelijke slagers tijdens DE WEEK VAN DE SLAGER hun atelier openstellen voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. 

De doe- of bezoekdag moet de kinderen onderdompelen in de wondere wereld van de slagerij. Door eens een kijkje te nemen achter de schermen, of meer nog, echt mee te werken, krijgen ze een juister beeld van het werk in de slagerij, van voeding en van de veelzijdigheid van het slagersvak. 

Geslaagde missie

Als er ook maar ééntje zich aangesproken voelt om de stap te zetten naar de slagerijschool, zijn wij geslaagd in onze missie.

In 2009 ging DE WEEK VAN DE SLAGER van start met 11 slagers, in 2017 liep het aantal geregistreerde deelnemers op tot 250! 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*