Voedingsdeskundige Louise Fresco richt zich in Hamburgers uit de moestuin tot kinderen

Voedingswetenschapper Louise Fresco richt zich in Hamburgers uit de moestuin tot kinderen. Ze vertelt wat gezond eten is en waar ons voedsel vandaan komt. Vijf kwesties die je met je kinderen aan de eettafel kunt bespreken.

haar advies aan kinderen in het Nederlandse AD

4. Vlees eten is zielig.,,Veel mensen eten te veel vlees, maar helemaal geen vlees is voor opgroeiende kinderen niet verstandig. Ik begrijp heel goed dat kinderen het zielig vinden als een dier wordt geslacht of een kalfje wordt weggehaald bij de moeder. Het is goed om het gesprek aan te gaan. Vlees dat niet meer lijkt op een dier willen kinderen vaak wel nog eten. Een gehaktbal bijvoorbeeld. Kinderen drinken vaak nog wel melk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Dat is ook een goed gespreksonderwerp, want met het drinken van melk houd je de vleesproductie in stand.’’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*