Week van het Konijn

In overleg met de slachthuizen Lonki en Van Assche én met de steun van alle schakels van de konijnensector, organiseert VLAM van 30 januari t.e.m. 06 februari 2019 de derde editie van de “Week van het Konijn”.

U kan deze actie ten volle ondersteunen door het konijnenvlees in die periode extra in de kijker te zetten die week. U kan hiervoor gebruik maken van het promomateriaal “Deze keer Konijn” en de nieuwe recepten. Alle info is te vinden op https://www.lekkervanbijons.be/konijn

Alvast bedankt om het Belgische konijnenvlees mee in de kijker te zetten!

5 redenen om voor konijn te kiezen? Er zijn zo van die dingen die je niet luidop hoort te zeggen. Dat konijn op grootmoederswijze niet je favoriet is bijvoorbeeld. Pas op, begrijp ons niet verkeerd, met pruimen of bier is konijn ook ge-wel-dig. Alleen, er zijn nog zo veel andere mogelijkheden. Zo een stukje vlees op de grill of in de wok is onweerstaanbaar. En dan hebben we het niet eens gehad over deze vijf redenen om voor konijn te kiezen. 

1. Zowel de som als de delen zijn overheerlijk
Wist je dat konijn een allround lekkernij is? Niet enkel een stoofpotje op grootmoederswijze is goddelijk. Ook lichte gerechtjes met enkel filet of bout zijn verrukkelijk. 

2. Mager en overladen met smaak
Vergis je niet, achter deze sappige smaaksensatie schuilt een mager en licht stukje vlees. Konijn bevat gemiddeld ongeveer 8 g vet per 100 g. Een bout doet nog beter met gemiddeld 4 g vet per 100 g. 

3. Bron van omega 3-vetzuren
Wist je dat konijn 3 keer meer omega 3-vetzuren bevat dan zalm? Yép, dat heb je goed gelezen. Dat hoge gehalte is mede te danken aan de uitgebalanceerde voeding die konijnen krijgen met onder meer luzerne en lijnzaad.

4. Van maandag tot feestdag
In feestelijke bereidingen overtuigt konijn altijd. Maar ook in de wok, op de grill of in de pan is konijn super. Met konijn maak je elke dag van de week een makkelijk en origineel gerecht. 

5. IJzersterk stukje vlees
Konijn bevat bijna 2 keer meer ijzer dan spinazie. Popeye moest het weten. Wie een tekort aan ijzer heeft, is sneller vermoeid. Nu en dan een lekkere stoofschotel met konijn en veel groenten is zonder twijfel de lekkerste remedie. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*